nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bk
bk
0 18.04.2024 08:39:55

Mladi risi na SP do pomembne zmage nad Italijani: Zdaj šele prava vojna

IIHF
Po dnevu premora je naša mlada reprezentanca do 18 let uspešno nadaljevala nastope na svetovnem prvenstvu v estonskem Talinu.

Po uvodnem porazu z Južno Korejo in prepričljivi zmagi nad Estonijo je na tretji tekmovalni dan znova poslušala himno, na prvi tekmi dneva so bili mladi risi za gol boljši od Italijanov.

Razpored Slovenije na SP
Petek, 19. april, ob 15. uri: Slovenija – Litva
Sobota, 20. april, ob 11.30: Francija – Slovenija

S tem so pred zadnjima dvema tekmama na SP divizije 1B, ki jim prinašata velika zalogaja v obliki Litve in Francije, obdržali nadaljnje upanje po prvem mestu, vendar bodo morali pogledovati tudi v razplete tekem svojih konkurentov, predvsem pa reprezentanci, ki rise čakata kot zadnji. Francija, prvorangirana izbrana vrsta, je včeraj še drugič izgubila, najslabše rangirana Litva pa je že pred dnevi vložila kandidaturo za selitev v skupino višje, Litovci edini doslej ne poznajo poraza.

slovenija hokej reprezentanca u18 24
IIHF

Najbolj pomembno je bilo včeraj, da so jo mladi Slovenci odnesli brez večjih prask. Tokrat je moštvo, ki ga vodi Sabahudin Kovačević, zelo dobro izkoristilo igro z igralcem več, s to so mladoletni risi na sredi prve tretjine prišli do prednosti dveh golov.

V drugi so se jim Italijani približali, a Slovenija je bila dovolj spretna in učinkovita, da je na drugi odmor odšla s tremi goli prednosti. Ta je bila dovolj visoka, da so ob zadnjem zvoku sirene slavili zmago s popolnim izkupičkom, a Italijani so z veliko bolj agresivno igro poskrbeli za veliko razburjenja, kajti bili so blizu, da bi slovensko prednost povsem izničili, a je naša izbrana vrsta vseeno ostala dovolj zbrana, da azzurrom to ni uspelo.

Danes je na SP tekem prost dan, nato pa se bo začela prava vojna, kajti pet ekip ločita največ dve točki.


Slovenija - Italija 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)
Talin – Tondiraba Ice Hall. 173 gledalcev. Sodniki: Tzirtziganis (Belgija), Azarov (Estonija) in Sörholm (Švedska).
Strelci: 1:0 Goličič (Sodja Zalokar, Petronijevič Lepša, 9., PP1), 2:0 Petrovič (Turšič Sečkar, Hrobat Plemelj, 10., PP1), 2:1 de Luca (Carissimi, Levis, 27.), 3:1 Sodja Zalokar (Perčič, 31.), 4:1 Hrobat Plemelj (Petrovič, Turšič Sečkar, 37., PP1), 4:2 Chizzali (Pardtascher, 56.), 4:3 Piechenstein (de Luca, Nitz, 59., PP1).
Kazenske minute: Slovenija 10, Italija 14.

SLOVENIJA: B. Glavič (60:00), Bulc; Zupančič, Turšič Sečkar, Petrovič, Špari Leben, Hrobat Plemelj; Goličič, Kuret, Sodja Zalokar, Marn, Perčič; Zupan Škrlj, Filipič Džafić, A. Glavič, Bizjak, Petronijevič Lepša; Janežič, Šturm, Por, Žibert, Fartek. Selektor: Sabahudin Kovačević.

Vsi izidi: Litva – Francija 3:1, Estonija – Italija 0:4, Južna Koreja – Slovenija 5:3, Italija – Litva 1:2 (podaljšek), Francija – Južna Koreja 3:1, Slovenija – Estonija 6:2, Slovenija – Italija 4:3, Litva – Južna Koreja 5:2, Francija – Estonija 3:4; vrstni red: 1. Litva 8 točk, 2. Slovenija 6, 3. Italija 4, 4. Francija 3, 5. Južna Koreja 3, 6. Estonija 3a

Članki iz rubrike