profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 17.04.2024 19:40:11

De Minaur ustavil Nadala ob njegovem povratku

profimedia
Avstralski teniški igralec Alex de Minaur je v drugem krogu turnirja serije ATP 500 v Barceloni z denarnim skladom 2,94 milijona evrov premagal Španca Rafaela Nadala s 7:5, 6:1. Sedemintridesetletnik z Majorke je ob povratku na peščena igrišča v torek zmagal, danes pa je moral priznati premoč četrtemu nosilcu.

Nadal se je tekmovalno na peščena igrišča vrnil po 681 dneh, potem ko je leta 2022 osvojil Roland Garros, v torek pa v prvem krogu domačega turnirja ugnal Italijana Flavia Cobollija.

Tokrat na polnem osrednjem igrišču, ki je poimenovano prav po njem, ni bil kos 25-letnemu Avstralcu. Ta je imel tudi v prvem nizu večino časa pobudo, vodil z "breakom" prednosti, naposled pa ga je dobil s 7:5, potem ko je v 11. igri prišel do drugega odvzema servisa v nizu. V drugem je hitro pobegnil 14-kratnemu zmagovalcu Rolanda Garrosa in po uri in 52 minutah potrdil uvrstitev v osmino finala.


Nadal, ki se spogleduje s koncem kariere, je leto 2024 začel z nastopom na turnirju v Brisbanu, a nato zaradi poškodbe odpovedal nastop na OP Avstralije.

Zmagovalec 20 grand slamov je bil kasneje odsoten zaradi težav s trebušno mišico in kolkom. Večkrat je skušal priti nazaj na turnejo, a je zaradi ponavljajočih se težav in neustrezne pripravljenosti po vrsti odpovedal vse nastope v februarju in marcu ter v Monte Carlu prejšnji teden. Po treh mesecih in pol se je nato le vrnil na turnejo v Barceloni, kjer je doslej zmagal 12-krat.

Sedemintridesetletni zvezdnik tenisa, ki na lestvici zaradi težav v zadnjem letu in pol zaseda šele 644. mesto in na turnirjih igra z zaščitenim rankingom, si je za cilj v morebiti zadnji sezoni v karavani postavil uspešna nastopa na igriščih Rolanda Garrosa v Parizu. Najprej na OP Francije konec maja ter nato še na olimpijskih igrah konec avgusta.

Značke: tenis, atp, španija

Članki iz rubrike