stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 19.05.2023 06:58:17

Slovenci danes na SP z domačini Latvijci

Profimedia
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala peto tekmo. V Rigi bo tekmec Slovenije, ki je na SP še brez točke, domača ekipa Latvije. Dvoboj se bo začel ob 15.20 po slovenskem času.

Slovenija je na SP po štirih krogih edina ekipa, ki še nima niti točke. V četrtek so namreč Nemci v drugi skupini dosegli prvo zmago.

V dosedanjih štirih dvobojih v Rigi so bili Slovenci na dveh proti favoritom iz Kanade in Češke do polovice tekem v dobrem položaju in vodili, nazadnje pa vendarle doživeli visoka poraza. S Kanado je bil izid 2:5, s Češko, proti kateri so izbranci Matjaža Kopitarja do 39. minute vodili z 2:0, pa 2:6.



Na prvi tekmi SP je bila Švica prepričljivo boljša in zmagala s 7:0, najbližje vsaj točki pa so bili Slovenci proti Norveški, ko so izgubili tesno z 0:1.

Po današnji tekmi Slovenijo čakata še dva obračuna. Po prostem dnevu bo v nedeljo tekmec Slovaška, v ponedeljek pa Kazahstan. Za to tekmo v slovenskem taboru upajo, da bo odločala o obstanku v elitni skupini. Za zdaj so sicer v nekoliko boljšem položaju Kazahstanci, ki imajo na predzadnjem mestu lestvice dve točki.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike