pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 18.05.2023 09:20:02

Otvoritev sezone 2023 v Krškem

Po nekaj mesecih premora je bila naša ekipa že nestrpna, da se nova sezona končno spet začne.

Letošnjo, tokrat že 18., smo začeli v torek, 9. maja, zaznamovalo pa jo je sončno dolenjsko vzdušje v čudovitem Krškem.

Dogodek se je pričel ob 9. uri, ko smo v objemu prijetnega jutra pozdravili sodelujoče šole in prisluhnili nagovoru ravnateljice Valentine Gerjevič. Sledilo je ogrevanje, nato pa tri ure napetih bojev nepozabnega vzdušja in odličnih prigrizkov. Tokrat so bili z nami Osnovna šola Raka, Osnovna šola Podbočje, Osnovna šola Jurija Dalmatina, Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica, Osnovna šola Leskovec pri Krškem in Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško.

Letos smo v svoj program dodali nekaj novih iger, in sicer poigravanje z žogo v zraku in na tleh, žongliranje, igro Z vami gospod profesor ter tudi nekaj za umetnike – igro najlepša žoga z motivom domoljubja, spremljali pa smo tudi nastope navijaških skupin v koreografiji himne Žogarija. Prvi odzivi so bili več kot navdušujoči! Otroci so bili povsem prevzeti nad temi novostmi. Sodelujoče šole so se med sabo pomirile tudi v nogometu 3 na 3 in kvizu znanja, novost predstavlja tudi revialna tekma deklet in profesoric v nogometu 3na3. Prav v vseh disciplinah smo vse od začetka pa vse do konca spremljali napete tekme.


Veselje in smeh pa nista manjkala niti med odmori. Kekec je s svojo prisotnostjo navdušil vse navzoče ter nas pogostil z odličnim namazom. Dogodek so polepšali tudi plesni in pevski nastopi učencev iz sodelujočih šol, kar nam je prineslo trenutke pravega čarobnega vzdušja.

Obiskali so nas tudi policisti iz Krškega, ki so predstavili nekaj svoje opreme, učenci pa so bili najbolj navdušeni nad njihovim motorjem.

Na koncu je največ toč zbrala Osnovna šola Jurija Dalmatina, največji pokal, fair play pokal, pa je osvojila Osnovna šola Podbočje.

Oddaja iz Krškega bo na sporedu že to nedeljo, 21. maja, ob 11. uri na drugem programu RTV Slovenija.

Galerija
Značke: žogarija, šport, otroci

Članki iz rubrike