gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 13.05.2023 07:30:20

Risi bodo elitno SP začeli z vrhunsko popotnico: S tem se ne more pohvaliti nobena druga reprezentanca!

Luka Vovk
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes začela nastope na svetovnem prvenstvu elitne skupine.

V Rigi bo v predtekmovalni skupini B igrala s Švico, tekma se bo začela ob 11.20 po slovenskem času.

Slovenci v Rigi začenjajo nastope med elito po šestletnem premoru, nazadnje so med najboljšimi na svetu igrali leta 2017 v Parizu, pozneje pa so bodisi obtičali med drugoligaši ali pa tekmovanja zaradi koronske krize ni bilo.

Vrnitev med elito so si Slovenci zagotovili lani na domačem SP divizije I v Ljubljani, ko so osvojili prvo mesto.



Poleg Švice in Kanade, slednja bo drugi slovenski tekmec v nedeljo prav tako ob 11.20, so v tej skupini še Češka, Slovaška, domačin Latvija, Norveška in Kazahstan. V drugi skupini v Tampereju pa poleg branilke naslova Finske igrajo še ZDA, Švedska, Nemčija, Danska, Francija, Avstrija in Madžarska.

Pred začetkom turnirja je Rok Tičar izpostavil zelo močno slovensko prednost – trdno stkane 'družinske' vezi v slačilnici. "Gotovo bo to ena največjih prednosti naše ekipe. S tako povezanostjo se ne more pohvaliti nobena druga reprezentanca. Pri preostalih ekipah isti fantje tako veliko let ne igrajo skupaj, niso tako tesno povezani na ledeni ploskvi in tudi ob njej, kot smo mi. To je še vedno naš največji plus," je prepričan: "Ob tem pa se zavedamo tudi, da so druge reprezentance enako dobre kot mi, ali v nekaterih elementih še boljše kot mi. Ne glede na to, mi bomo poskušali igrati svoj najboljši hokej in iti vsako tekmo na zmago."

Selektor Matjaž Kopitar je na SP odpeljal vratarje Luko Gračnarja, Gašperja Krošlja in Žana Usa, branilce Aljošo Crnovića, Kristjana Čepona, Blaža Gregorca, Aleksandra Magovca, Bineta Mašiča, Žigo Pavlina, Matica Podlipnika in Miho Štebiha ter napadalce Tadeja Čimžarja, Jana Drozga, Žigo Jegliča, Anžeta Kuralta, Luko Mavra, Kena Ograjenška, Žigo Panceta, Roberta Saboliča, Nika Simšiča, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča, Jana Urbasa, Miho Verliča in Miho Zajca. Zaradi poškodbe Podlipnika je naknadno vpoklical še Nejca Stojana. Za današnjo prvo tekmo SP pa v slovenskem taboru niso prijavili Podlipnika, Mavra in Stojana.

Članki iz rubrike