franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue
ue
0 23.04.2023 12:52:30

Slovenke norele v Aziji! Česa takega še niso naredile! Kaj bo sledilo zdaj? (video)

Printscreen Youtube
Slovenski ženski hokejski reprezentanci je uspelo nekaj, kar ji prej še ni.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca si je na zadnji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) v Južni Koreji z zmago proti Veliki Britaniji s 4:3 zagotovila končno četrto mesto in s tem dosegla največji uspeh v zgodovini slovenskega ženskega hokeja. Risinje so tako obstale v diviziji I.

Slovenke so bile od Velike Britanije boljše po izvajanju kazenskih strelov. Redni del in podaljšek sta se končala z izidom 3:3, Sara Confidenti pa je bila edina igralka, ki je zadela kazenski strel. Confidenti je pred tem štiri minute pred koncem izid izenačila, ko so imele Slovenke na ledu igralko več. Britanke so sicer trikrat povedle, a so se risinje vsakič uspele vrniti v igro. Za Slovenijo sta bili natančni še Arwen Nylaander in kapetanka Pia Pren.


Potem ko so slovenske hokejistke z zmago proti Kazahstanu sicer že dosegle zastavljeni cilj, obstanek v tem kakovostnem razredu, so risinje s to zmago dokazale, da sodijo v divizijo I. "Obstanek smo si že zagotovile, ampak današnja tekma je bila res nekaj posebnega. Potrditev, da spadamo v to divizijo ter vsaka čast vsaki punci posebej in vodstvu," je za Hokejsko zvezo Slovenije dejala Nina Lončar.

"Punce so to tekmo odigrale po svojih najboljših močeh. V glavah so imele, da je to tekma za obstanek in na koncu jim je to po dolgih mukah tudi uspelo," pa je povedal selektor reprezentance Boštjan Kos. Slednji je bil zadovoljen s celotno predstavo reprezentance na SP. "Kar se tiče punc ter njihovih predstav in pristopa do same igre, vrhunsko. Lahko jim rečem samo hvala za eno lepo doživetje na tem prvenstvu ... Letos smo naredili en manjši korak naprej in želim si, da bodo tudi drugo leto storile še enega naprej."

Iz te skupine si je napredovanje v višji nivo tekmovanja zagotovila gostiteljica Južna Koreja, v nižjega pa so izpadle hokejistke Kazahstana.

Članki iz rubrike