Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.05.2022 13:01:50

Italija in Velika Britanija zapuščata elitno divizijo svetovnega hokeja

Profimedia
Italija in Velika Britanija zapuščata elitno divizijo svetovnega hokeja. Italijane so popoldan na odločilni tekmi s 5:2 premagali Kazahstanci, Britance pa zvečer s 5:3 Avstrijci. Danci so s 3:2 presenetili Kanadčane, Čehi pa so bili z nogometnim izidom 1:0 boljši od Američanov.

Italijani so na sedmih tekmah SP osvojili vsega eno točko, danes pa so v dvoboju s Kazahstanom nujno potrebovali zmago. A veliki met je uspel Kazahstanu, ki je s prvo zmago na turnirju član elite ostal tudi za prihodnjo sezono 2023.

V večerni tekmi skupine A pa so za presenečenje poskrbeli Danci, ki so s 3:2 premagali Kanadčane, rekorderje po število naslova prvakov. Odločilni gol je v 53. minuti dosegel Mathias Bau Hansen. Za Kanadčane je to drugi zaporedni poraz po neuspehu s Švicarji (3:6).

Še kako napeto bo v torek, ko se bodo Danci za mesto v četrtfinalu udarili s Slovaki, Kanado pa čaka tekma s Francijo. Danci in Kanadčani imajo po 12 točk, Slovaki devet. Iz skupine so se v četrtfinale že prebili Švicarji in Nemci, ki jim za končno drugo mesto v skupini proti Švici zadostuje že točka.


V skupini B pa član elite ostaja Avstrija, Ta je do zmage nad Veliko Britanijo prišla veliko težje, kot to kaže končni izid. Po dveh delih so Britanci vodili z 2:0, pa tudi v 47. minuti je Cade Neilson poskrbel, da so imeli Otočani vnovič dva gola naskoka. Dominque Heinrich (48.) in Benjamin Nissner (52.) sta poskrbela za izenačenje, rešilni gol pa je v 59. minuti dosegel kapetan Thomas Raffl. Peter Schneider je postavil končni izid, ko so tekmeci zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Veselje v avstrijskem taboru je bilo nepopisno, saj so v eliti obstali šele drugič v zadnjih 18 letih. Večje presenečenje so bili v predtekmovanju, ko so točke odščipnili favoriziranim ZDA (2:3 po podaljšku), Češki (2:1 po izvajanju kazenskih strelov) in Latviji (po izvajanju kazenskih strelov).

V skupini B sta se merili še ekipi Češke in Združenih držav Amerike. Čehi so bili v tem obračunu po golu Mateja Blumla uspešnejši ter so proti Američanom slavili z 1:0.

Čehi na lestvici z osvojenimi 13 točkami zasedajo tretje mesto in so že v četrtfinalu, Američani so četrti z 10 točkami, na vrhu skupine so Finci s 16 točkami.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike