900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 24.05.2022 11:49:49

Ponovno zaupanje Umarju Kremlevu

Umar Kremlev in Robert Reher
BZS
V Carigradu je potekal kongres svetovne boksarske zveze IBA, kjer so delegati svojo podporo ponovno namenili dozdajšnjemu predsedniku Umarju Kremlevu, ki je v zadnjem obdobju vrnil ugled olimpijskemu boksu.

V Istanbulu je potekal kongres svetovne boksarske zveze IBA 2022, kjer bil za predsednika organizacije IBA ponovno izvoljen Umar Kremlev. Slovenijo je v Istanbulu predstavljal predsednik Robert Reher, ki odlično sodeluje s predsednikom Kremlevom. Po dogodku je podal svoje mnenje o dozdajšnjem delu in prihodnji nadgradnji: "Predsednik Kremlev je v prejšnjem mandatu dosegel ogromno. Organizacijo IBA je ponovno pripeljal na zeleno vejo, ob tem pa nudil še pomoč boksarskim zvezam. Dosegel je veliko, a verjamemo, da je to komaj začetek. Svetla prihodnost je pred nami in veselimo se ponovnega sodelovanja ter nadgradnje za dobrobit slovenskega in svetovnega olimpijskega boksa."

Tanja hvaležna za izkušnjo

Tanja Ovsenik je na ženskem SP v Istanbulu v prvem krogu izgubila s poljsko nasprotnico Aneto Rygielsko, favoritinjo za naslov svetovne prvakinje. Slovenska profesionalna boksarka ni skrivala razočaranja, vendar je po prespanih nočeh kljub vsemu vesela, da je lahko boksala za svojo državo na tako pomembnem dogodku. Tanja se je svetovnega prvenstva udeležila v spremstvu Andraža Ciuhe. Naletela je na izjemno borko s Poljske, po borbi pa je povedala: "Zelo sem razočarana in nimam izgovorov. Neaktivnost v ringu je nekaj, mimo česar se enostavno ne da. Od zdaj moram biti bolj aktivna. To je bila res izjemna priložnost in ne bi mogla biti bolj hvaležna, da sem nastopila na svetovnem prvenstvu in ring delila z najboljšimi olimpijskimi boksarkami. Profesionalni stil mi zagotovo bolj ustreza in ne morem opisati občutka, kako dobro je stopiti v ring, kaj šele predstavljati Slovenijo. Želim si le, da bi bil rezultat drugačen. Bila sem nesproščena, kar je normalno, če si toliko časa izven ringa. Nikoli poraz, vedno lekcija. Še ena izkušnja, zaradi katere bom rasla. Hvala Slovenija, da sem lahko doživela to, o čemer sem sanjala že dolgo časa." 

Trenersko mnenje je podal tudi Andrež Ciuha, ki je Tanjo pripravljal na pomemben trenutek: "Resnično je Tanjina neaktivnost v ringu verjetno odločilno vplivala na razplet dvoboja s Poljakinjo Rygielsko. Koronavirus je zelo vplival na njene aktivnosti v Kanadi, kjer so bili še toliko bolj strogi z ukrepi. Kljub vsemu je odlično delala in dokazala, da se lahko bori z najboljšimi v olimpijskem boksu. Tehnično in fizično je bila odlično pripravljena, videti pa je bilo zadržanost, ki ti jo dajo ring in predvsem borbe, ki jih lahko stopnjuješ. Tega žal ni mogla načrtovati. Po njenem dvoboju sva zdaj čas maksimalno izkoristila za sparinge in v kratkem bo ponovno boksala čez lužo, kjer je tudi menjala agencijo, ki skrbi za njeno profesionalno kariero. Želim ji vse najboljše v prihodnje!"

Priprave pred EP v Armeniji

V Mariboru je selektor slovenske reprezentance Vlatko Nikolov opravil priprave za povabljene najboljše slovenske boksarje.

Novi slovenski selektor Nikolov nam je pred EP v Armeniji zaupal nekaj pomembnih informacij glede nadaljnjega dela: "Za selektorja sem bil izbran teden dni po državnem prvenstvu. Državno prvenstvo v Mariboru sem spremljal vse dni in si ogledal vse borbe. Bil sem pozitivno presenečen nad mlado in staro ekipo boksarjev ter njihovo tehnično pripravljenostjo. Mislim, da se za prihodnost slovenskega boksa ni treba bati, namreč na tem DP je bilo rekordno število prijavljenih boksarjev. Po izvolitvi za selektorja sem bil mnenja, naj se izpusti EP v Armeniji (Erevan), ker je premalo časa za skupne priprave. Po pregovarjanju s predsednikom sva se dogovorila, da se ga kljub vsemu v manjšem številu udeležimo. Zaradi desetdnevnih priprav v Mariboru in desetdnevnega prvenstva ni bilo velikega odziva državnih prvakov za njihov nastop na EP, zato sem se odločil, da peljem samo enega boksarja, to bo Nik Nikolov Veber, ki je pripravljen za dvoboje. Določil sem tudi trenerje za mlade, to so Matic Samastur, Aleš Šurbek, Igor Rasić bo rezerva, saj mu čas ne dopušča, da bi se udeležil priprav in tekem, zaradi vodenja kluba. Tu je še Roland Harb za pionirje in šolarje. Za ženske bo pristojen Toni Turk iz Novega mesta. Naslednji mesec z dvema boksarjema in trenerjem potujemo na sredozemske igre. V mesecu avgusta bodo potekale prve skupne priprave za vse starostne skupine. V začetku septembra imamo najmočnejši mednarodni turnir v Sloveniji – Maribor Cup, kasneje istega meseca še balkansko prvenstvo v Skopju. S 1. januarjem 2023 pa se začnejo nabirati točke za OI v Parizu 2024." Omenimo še, da je Podčetrtek gostil Sparring camp Olimie, ki ga je organiziral KBV Sande in se ga je udeležilo tudi veliko slovenskih boksark in boksarjev. 

Galerija

Članki iz rubrike