Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 22.04.2022 21:42:24

Slovenci v zadnji tretjini strli Romune

HZS
Slovenska hokejska reprezentanca je dobila tretjo pripravljalno tekmo pred bližnjim svetovnim prvenstvom divizije I (skupina A) v Ljubljani. Danes je v slovaškem Hamuliakovem premagala Romunijo s 3:0 (0:0, 0:0, 3:0). Romunija bo sicer tudi eden od slovenskih tekmic na bližnjem SP v Ljubljani, ki se bo začelo 3. maja.

Dan prej so na Slovaškem varovanci Matjaža Kopitarja po podaljšku izgubili proti Japonski 3:4. Pred tremi dnevi pa so risi na prvi pripravljalni tekmi v Szekesfeharvarju premagali Madžarsko s 3:0.


Naslednji teden bodo Kopitarjevi izbranci igrali še zadnji prijateljski tekmi. Prva bo v gosteh z Italijo 28. aprila, zadnji test pred SP pa bo doma na Bledu 30. aprila, ko bo tekmec Francija.

Selektor Kopitar je na prve tri tekme ta teden povabil vratarje Žana Usa, Matijo Pintariča in Luko Kolina, branilce Aljošo Crnoviča, Jana Čosiča, Blaža Gregorca, Mitjo Robarja, Aleksandra Magovca, Miho Štebiha, Klemna Pretnarja in Matica Podlipnika ter napadalce Roka Kapla, Jako Sodjo, Jako Šturma, Tadeja Čimžarja, Luko Mavra, Žigo Panceta, Gregorja Koblarja, Nika Simšiča, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Roberta Saboliča, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča in Miho Zajca.

Članki iz rubrike