bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 22.04.2022 11:25:28

Gajser želi v Latviji nadaljevati zmagovalni ritem sezone

Albatros
Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo z naslednjo preizkušnjo nadaljevalo konec tedna v Latviji. Na stezo v Kegumsu kot vodilni v seštevku elitnega razreda MXGP prihaja slovenski dirkač Tim Gajser, ki ima v seštevku sezone že 33 točk naskoka pred tekmeci. V Latviji bosta nastopila tudi Jan Pancar v razredu MX2 ter Jaka Peklaj v razredu EMX125.

Gajser je v tej sezoni skorajda neustavljiv; pred dvema tednoma je v italijanski Pietramurati ob podpori številnih slovenskih navijačev dosegel še eno zmago, že četrto na peti dirki sezone. Obenem pa je prvič v sezoni dosegel tudi dve posamični zmagi v vožnjah na dirki in dobil največ možnih 50 točk.

V Trentinu sta za njim končala Francoz Maxime Renaux in Španec Jorge Prado. Prav slednji je v seštevku sezone najbližje nekdanjemu svetovnemu prvaku, ki ima po četrtini odpeljanih dirk v letu 2022 zdaj 236 točk, Španec pa 203. Še vedno pa manjkata poškodovana svetovni prvak in podprvak iz prejšnje sezone, Nizozemca Jeffreyja Herlingsa in Francoza Romaina Febvra ne bo niti v Latviji.

V soboto in nedeljo čaka dirkače v Latviji nova zahtevna preizkušnja in drugačna podlaga, ki je spodaj trda, zgornji del pa je mivkast. A Gajserju ustreza vrnitev na stari format dirkanja s kvalifikacijami v soboto in dirko v nedeljo, potem ko so v koronskem času vozili v zgoščenem ritmu, zato tudi latvijsko dirko pričakuje zelo optimistično.


"Po Trentinu sem precej treniral, tako na motorju kot brez njega. Po izkušnjah iz prejšnjih sezona pa vem, da v tako zgodnjem obdobju leta ne smem pretiravati. Zadnje dirke so bile res dobre, še posebej je bilo super na tej zadnji zaradi navijačev, ki se jim še enkrat zahvaljujem," je pred nadaljevanjem v Kegumsu za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser in dodal: "Na Latvijo imam nekaj lepih in nekaj slabih spominov. A osredotočam se na dobre, tudi na lansko zmago, tako da želim le nadaljevati v smeri te sezone in zmagovati ter seveda uživati v vožnjah."

Jan Pancar, ki je na zadnji dirki v Trentinu dobil 12 točk v razredu MX2 in v Latvijo prihaja kot 16. voznik seštevka, je za razliko od Gajserja prejšnji konec tedna nastopil na dveh dirkah domačega prvenstva. Obe je prepričljivo dobil, tako da se samozavestno podaja tudi v Kegums.

V Latviji pa bo v spremljevalnem programu nastopil še en slovenski dirkač. Mladi Jaka Peklaj se bo pomeril v razredu evropske konkurence EMX125, v katerem je na prejšnji dirki v Pietramurati dobil prve točke.

Prva vožnja VN Latvije v razredu MXGP bo v Kegumsu v nedeljo ob 13.15, druga pa ob 16.10. V MX2 bodo dirkači nastopili ob 12.15 in 15.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike