mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 08.12.2021 09:56:11

Hokejska reprezentanca do 20 let se pripravlja na višek sezone

m24
Kot vsako sezono se bo naša reprezentanca do 20 let prva dokazovala na svetovnem prvenstvu. Po enem odpovedanem turnirju SP divizije 1B bo ta letos od nedelje dalje potekal v estonskem Tilinu.

In prav v estonski prestolnici so se mladi risi že zbrali in bodo v tej opravili zadnje priprave na turnir, ki bo potekal v dvorani Tondiraba, v kateri bodo jutri odigrali tudi prijateljsko tekmo z reprezentanco Francije. Na tem SP se bodo sicer slovenski mladeniči pomerili z vrstniki iz Francije, Poljske, Ukrajine, Japonske in Estonije.

Nazadnje je naša reprezentanca U-20 decembra 2019 igrala na SP divizije 1A v Belorusiji, kjer je izpadla, povsem druga generacija naših hokejistov – zgolj trije, Bine Mašič, Juš Černe in Matic Török, so bili del ekipe, ko je ta pred dvema letoma igrala – pa se bo zdaj vnovič borila za preboj v višji razred.


"Že pred začetkom sezone smo si zastavili visoke in jasne cilje – prvo mesto. Želimo se izkazati in pokazati kakovost naše ekipe in igralcev. Fantje prihajajo iz različnih klubov, z različnih koncev Evrope in tudi iz ZDA, zato je sestava ekipe zelo pestra. Želimo igrati agresivno in napadalno, zato ekipo sestavljajo fantje, ki so to pokazali v svojih klubih. Mislim, da bo turnir v marsičem zanimiv, tudi zato, ker prihaja po premoru zaradi epidemije, kar je zagotovo pustilo določene posledice," pravi selektor Lovro Bajc, ki je reprezentanco sestavil iz 11 igralcev, ki igrajo v Sloveniji, 14 pa se jih dokazuje v tujini.
Prvo srečanje bodo mladi risi odigrali v nedeljo zgodaj zvečer, ko bodo led prebili z Japonci.


REPREZENTANCA U-20
Vratarji: Luka Kolin (SŽ Olimpija), Timotej Pančur (Kaufbeuren U-20, Nem), Gašper Panjtar (Jesenice mladi)

Branilci: Bine Mašič (Sport U-20, Fin), Juš Černe (Slavija Junior), Aljoša Pretnar (Kaufbeuren U-20, Nem), Tim Dolinar (Fehervari Titanok, Mad), Matej Petretič (Augsburg U-20, Nem), Jan Ćosić (Nyköping U-20, Šve), Ožbe Šlibar (Triglav), Urban Podrekar (MK Bled)

Napadalci: Nal Brodnik (KAC Celovec 2), Jure Povše (Sport U-20, Fin), Matic Török (KooKoo U-20, Fin), Nejc Burgar (Sollentuna U-20, Šve), Luka Gomboc (Drummondville, QMJHL, Kan), Marcel Mahkovec (Krefeld U-23, Nem), Žiga Mehle (SŽ Olimpija), Miha Beričič (Slavija Junior), Luc Slivnik (MK Bled), Maks Bukovec (Nordic Hockey Academy U-20, Avt), Gregor Žeželj (SŽ Olimpija), Gašper Skerlep (Slavija Junior), Nace Langus (Strömsbro U-20, Šve), Tjaš Lesničar (Jesenice mladi)

Selektor: Lovro Bajc

Pomočnik selektorja: Mitja Kern

Trener vratarjev: Aleksander Petrov


Razpored tekem Slovenije na SP
Nedelja, 12. december: Japonska – Slovenija (18.30)
Torek, 14. december: Slovenija – Poljska (17.00)
Sreda, 15. december: Slovenija – Estonija (18.30)
Petek, 17. december: Ukrajina – Slovenija (11.30)
Sobota, 18. december: Slovenija – Francija (11.30)

Članki iz rubrike