Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.11.2021 18:04:04

Na Jesenicah še TRETJI PORAZ, toda tokrat Slovencem VSAJ TOČKA, saj so...

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je na tekmi 3., zadnjega kroga prijateljskega turnirja na Jesenicah po podaljšku izgubila z Avstrijo z 1:2 (0:0, 1:1, 0:0; 0:1). Turnir se bo končal z večerno tekmo med Francijo in Belorusijo.

Slovenija - Avstrija 1:2 (0:0, 1:1, 0:0; 0:1)
* Dvorana Podmežakla, gledalcev 284, sodniki: Bajt, Bulovec (glavna), Arlič, Miklič.
* Strelci: 1:0 Ograjenšek (Magovac, Simšič, 27.), 1:1 Maxa (Wimmer, Lahoda, 31.), 1:2 Kasper (61.).
* Kazenske minute: Slovenija 6, Avstrija 8 minut.

Slovenci so domači pripravljalni turnir na Jesenicah končali s porazom po podaljšku, ki jim je prinesel šele prvo točko na tekmovanju. Pred tem so v četrtek s Francijo izgubili z 2:3, v petek pa z Belorusijo z 0:3.

Tudi današnjo tekmo je, tako kot tisto proti Franciji, v vratih začel Žan Us (v petek je branil mladi Val Usnik), Slovenci pa so morali za začetek v uvodni tretjini pokazati dobro igro ob igralcu manj na ledu, saj so imeli dve zaporedni izključitvi. Us in domača obramba nista klonila, a na drugi strani Slovenci tudi niso premagali Davida Madlenerja, ko so bile moči izenačene. Najlepšo priložnosti sta imela Anže Kuralt, ko je po podaji Kena Ograjenška v 12. minuti zadel okvir gola, ter Ograjenšek tri minute zatem.


V nadaljevanju so do prvega "power playa" prišli tudi domači, prednost pa je v 27. minuti le izkoristil Ograjenšek, ki je z močnim strelom preusmeril plošček v mrežo, potem ko mu je podal Nik Simšič.

A minimalne prednosti Slovenci niso znali dolgo zadržati, saj so Avstrijci že nekaj minut zatem hitro akcijo kronali z izenačenjem, s strelom med nogami je Usa premagal Felix Maxa.

V zadnji tretjini zadetkov ni bilo več, Slovenci so bili precej neučinkoviti, so si pa po prekršku Avstrije v zadnji minuti priigrali priložnost, da bi v podaljšku morda lahko prišli do zmage. A se nato tudi dodatni del ni razpletel po željah domačih, ki jim je plošček ušel iz napadalne tretjine, v protinapad je pobegnil mladi adut Avstrije Marco Kasper in Simšič ga je nepravilno ustavil ob prodoru. Kazenski strel pa je nato 17-letni Kasper rutinirano spremenil v zadetek in poskrbel za zmago Avstrije.

Na Jesenicah so bili v postavi selektorja Matjaža Kopitarja vratarji Luka Gračnar, Žan Us in Val Usnik, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Nejc Stojan, Žiga Urukalo ter napadalci Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aljaž Predan, Jaka Sodja, Nik Simšič, Erik Svetina, Jaka Šturm in Blaž Tomaževič.

Naslednjič se bo slovenska vrsta predvidoma zbrala februarja, ko bo v Celovcu podoben turnir s štirimi udeleženkami, pred spomladanskim drugoligaškim SP v Ljubljani pa bo nato Slovenija igrala še nekaj prijateljskih tekem.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike