Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.11.2021 15:07:02

Hamiltonu grozi dodatna kazen, v težavah tudi Verstappen

Reuters
Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton je prejel težak udarec v letošnjem boju za naslov prvaka proti Nizozemcu Maxu Verstappnu. Zaradi menjave motorja je za nedeljsko dirko v Sao Paulu izgubil kar pet startnih mest, poročajo agencije, grozi pa mu nova kazen.

Z novim motorjem je voznik Mercedeesa v petek v kvalifikacijah za današnjo sprintersko tekmo sicer prehitel edinega tekmeca v boju za naslov prvaka iz moštva rdečih bikov Verstappna in osvojil prvo mesto, a ga zdaj čaka težko rešljiva naloga v boju za novo zmago v nedeljo.

"Res sem vozil zelo dobro in super sem srečen," je 36-letni Britanec olajšano povedal po kvalifikacijah na dirkališču Autodromo José Carlos Pace v Interlafgosu, saj lovi 19 točk zaostanka za Verstappnom, do konca sezone pa so na sporedu še štiri dirke.

A grozijo mu nove težave. Tehnične službe natančno preučujejo njegov DRS (Drag Reduction System), ki naj bi imel nekatere nepravilnosti, s katerimi naj bi si dirkač Mercedesa pridobil prednosti pri prehitevanju. Natančneje bodo s pregledom tehnične službe nadaljevale danes in sprejele odločitev o morebitni kazni.



Na današnji sprinterski tekmi, ki bo dolga 24 krogov, zmagovalec prejme tri točke, drugouvrščeni dve in tretji eno. Bolj pomembno pa je, kako se bodo končale kvalifikacije za nedeljsko dirko, ki prinaša 25 točk. Tukaj je po kazni za Hamiltona zdaj favorit za prvo startno mesto Verstappen.

A tudi njemu grozijo težave s tekmovalnimi komisarji, saj se je prav tako moral zagovarjati zaradi morebitnih kršitev pravil. Preiskujejo kršitev takoimenovanega parc fermeja, ki po kvalifikacijah prepoveduje vsakršne popravke oziroma spremembe na dirkalnikih.

Verstappen je po kvalifikacijah potipal svoje zadnje krilce in zadnje krilce Hamiltona in zdaj morajo komisarji ugotoviti, ali je pri tem kaj spremenil. Današnji dan bo razkril, ali mu grozi kazen in kakšna bi lahko bila.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike