mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Dino Petrić Njena.si

Talenti: Finalist Dino se je pred leti že ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

STA
STA
0 09.11.2021 11:19:28

Risi znova na kupu, novembra reprezentanca tradicionalno pomlajena

Domen Jančič
Slovensko hokejsko reprezentanco ta teden, ko je na klubski sceni premor, čaka domača akcija. Na Jesenicah bo od četrtka do sobote potekal prijateljski turnir, tekmeci domače izbrane vrste pa bodo Francija, Avstrija in Belorusija. Reprezentanca se je danes zbrala na Bledu, prva tekma jo v dvorani Podmežakla čaka v četrtek proti Franciji.

"Novembrski turnir tradicionalno poteka z mlajšo ekipo. Zdaj je tukaj nekaj igralcev, ki so že nekaj odigrali, nekaj manj izkušenih in nekaj novincev. To je bil načrt, želeli smo si te igralce. Zaslužijo si priložnost in jo bodo tudi izkoristili," je načrte pred prihajajočo reprezentančno akcijo na današnji novinarski konferenci na Bledu strnil selektor Matjaž Kopitar.

Na seznamu je veliko članov SŽ Olimpije, kar pa po njegovih besedah glede na to, da so v Ljubljani zbrali močno slovensko jedro ekipe, ni presenetljivo. "Štirje so z Jesenic, tu so še fantje, ki igrajo v tujini. Tako kot so že spomladi, bodo tudi zdaj dobili pomembne vloge," je o sestavi ekipe še dejal selektor, ki ne bo mogel računati le na poškodovanega Miho Zajca.

matjaz kopitar dj 21
Domen Jančič

"Zdaj smo ekipo sestavili tako, da bodo dejansko igrali skupaj tisti, ki so že igrali skupaj tudi na turnirju v Ljubljani. Moramo se že začeti pripravljati na SP v Ljubljani, tam bo vse prej kot lahko. Treba bo 'fejst' delati, da se bomo lahko uvrstili nazaj v skupino A," je o tem, da je prihajajoči jeseniški turnir že prva stopnička pred spomladanskim domačim drugoligaškim SP, dodal Kopitar.

O tekmecih še nima veliko informacij, Avstrija naj bi poslala pomlajeno zasedbo, v beloruski ekipi so imeli veliko težav z okužbami in naj prav tako ne bi bili popolni, Francoze pa pričakuje v najmočnejši zasedbi.

Kot je pojasnil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, je to turnir, ki bi ga morali po pogodbi med štirimi zvezami izvesti že pred dvema letoma, a je pandemija to preprečila. Ne bo pa zadnji pripravljalni pred SP, februarja bo Slovenija najverjetneje nastopila na podobnem turnirju v Celovcu z Avstrijo, Norveško in Francijo, pred samim SP pa v HZS načrtujejo še nekaj prijateljskih tekem z Madžarsko in Italijo.

Glede na zadnji vladni odlok o omejevanju okužb bodo lahko tekme spremljali tudi navijači, a bodo lahko v dvorani Podmežakla uporabili samo tribuno s sedišči ob upoštevanju razdalje (vsak drugi sedež prazen), so pojasnili pri HZS, tako da bo na vsaki tekmi na voljo približno 450 vstopnic.

hokej slovenija reprezentanca jezovsek 21 dj
Domen Jančič

"Navsezadnje to ni tako zelo mlada ekipa. Je sicer veliko novih, veliko pa jih igra pri Olimpiji, kjer je dovolj konkurenčna liga. Vsi fantje v njej igrajo dobro, tako da nas ni treba skrbeti za kakovost v tej ekipi. Fantje so zreli in vedo, kako se igra," je pred turnirjem napovedal eden izkušenejših članov te ekipe Anže Kuralt.

Na seznamu selektorja Matjaža Kopitarja so vratarji Luka Gračnar, Žan Us in Val Usnik, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Nejc Stojan, Žiga Urukalo ter napadalci Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aljaž Predan, Jaka Sodja, Nik Simšič, Erik Svetina, Jaka Šturm in Blaž Tomaževič.

* Spored tekem:
- četrtek, 11. november:
15.30 Belorusija - Avstrija
19.00 Slovenija - Francija

- petek, 12. november:
15.30 Francija - Avstrija
19.00 Slovenija - Belorusija

- sobota, 13. november:
15.30 Avstrija - Slovenija
19.00 Francija - Belorusija
Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike