jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

kandice-barber Svet24.si

Učiteljica, ki si je dijaka vzela na polju, za ...

zmago jelincic pl Reporter.si

Jelinčičeva vrnitev v Janšev objem: vedno gre ...

pinijev-sprevodni-prelec Svet24.si

FOTO: Že en stik je dovolj: bruhanje, penjenje, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Plače zdravnikov: rekorderji med epidemijo dobili...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Ibrahimović s štopom do Sanrema

Alenka Košir na razvajanju Odkrito.si

Alenka Košir spregovorila o izkušnji s covid-19

STA
STA
0 17.01.2021 15:43:33

IIHF že v ponedeljek o usodi SP v Belorusiji

vszi
Usoda svetovnega prvenstva elitne skupine v hokeju, ki bi ga morali med 21. majem in 6. junijem organizirati Latvija in Belorusija, bo bržčas znana v ponedeljek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ta se opira na vire znotraj Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki bo jutri na spletni konferenci zasedala glede možnosti izvedbe turnirja v Belorusiji.

Predsednik IIHF Rene Fasel je pred dnevi pojasnil, da ima zveza načrt B glede prirediteljev, po informacijah dpa pa bi lahko turnir organizirala Latvija, bodisi sama bodisi v sodelovanju s Slovaško ali Dansko.


Politični pritiski zaradi razmer v Belorusiji so vse večji tudi na športnem področju. Tudi dva od večjih sponzorjev tekmovanja, Škoda in Liqui Moly, sta že sporočila, da ne bosta del pokroviteljske sheme, če bo Belorusija ohranila prvenstvo.


Fasel je v pogovoru za švicarsko tiskovno agencijo Keystone SDA v petek pojasnil, da bo izvršni odbor krovne zveze o rezervnih načrtih razpravljal na zasedanju 25. in 26. januarja, a se bo to po novih informacijah dpa zgodilo prej, natančneje teden dni prej.

Poleg političnega položaja IIHF skrbi tudi epidemiološka slika in pomanjkanje ukrepov v boju z novim koronavirusom v Belorusiji.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike