stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.01.2021 15:43:33

IIHF že v ponedeljek o usodi SP v Belorusiji

vszi
Usoda svetovnega prvenstva elitne skupine v hokeju, ki bi ga morali med 21. majem in 6. junijem organizirati Latvija in Belorusija, bo bržčas znana v ponedeljek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ta se opira na vire znotraj Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki bo jutri na spletni konferenci zasedala glede možnosti izvedbe turnirja v Belorusiji.

Predsednik IIHF Rene Fasel je pred dnevi pojasnil, da ima zveza načrt B glede prirediteljev, po informacijah dpa pa bi lahko turnir organizirala Latvija, bodisi sama bodisi v sodelovanju s Slovaško ali Dansko.


Politični pritiski zaradi razmer v Belorusiji so vse večji tudi na športnem področju. Tudi dva od večjih sponzorjev tekmovanja, Škoda in Liqui Moly, sta že sporočila, da ne bosta del pokroviteljske sheme, če bo Belorusija ohranila prvenstvo.

Fasel je v pogovoru za švicarsko tiskovno agencijo Keystone SDA v petek pojasnil, da bo izvršni odbor krovne zveze o rezervnih načrtih razpravljal na zasedanju 25. in 26. januarja, a se bo to po novih informacijah dpa zgodilo prej, natančneje teden dni prej.

Poleg političnega položaja IIHF skrbi tudi epidemiološka slika in pomanjkanje ukrepov v boju z novim koronavirusom v Belorusiji.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike