pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
1 06.05.2020 19:37:45

Slovenski hokejisti po olimpijske igre avgusta 2021

Jurij Kodrun
Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je zaradi novega koronavirusa letošnje olimpijske kvalifikacije tudi uradno prestavila na naslednje leto. Slovenski hokejisti se bodo za tretji zaporedni nastop na OI predvidoma borili na Norveškem med 26. in 29. avgustom 2021, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije.

Slovenska hokejska reprezentanca tako v letu 2020 ne bo nastopila, potem ko je ob koncu aprila zaradi pandemije covida-19 odpadlo tudi svetovno prvenstvo divizije 1A v Ljubljani.

Pri IIHF so se za nov datum kvalifikacij odločili po današnjem konferenčnem klicu z izvršnim odborom, končno odločitev pa mora potrditi le še Mednarodni olimpijski komite.



"Lahko smo srečni, da imamo nekaj več časa, da odigramo te turnirje, zato bo premik na avgust 2021 še vedno omogočal, da se reprezentancam pridružijo vsi najboljši hokejisti," je po odločitvi dejal predsednik IIHF Rene Fasel.

Slovenija bi morala med 27. in 30. avgustom letos v kvalifikacijah igrati proti Norveški, Danski in Južni Koreji. Doslej so se risi uvrstili na OI v ruskem Sočiju in južnokorejskem Pjongčangu.

Značke: hokej, slo

Članki iz rubrike