Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

sta
sta
0 30.09.2019 16:33:26

NOVO PRED SP V TIVOLIJU: Potrjen datum, predstavljen logotip, informacije o vstopnicah

alesfevzer.com
Hokejska zveza Slovenije je na polletnem kongresu Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki je minuli teden potekal v Rimu, uradno predstavila logotipa svetovnega prvenstva Divizije I-A v Ljubljani in olimpijskih predkvalifikacij skupine G na Jesenicah.

 Osnovni motiv obeh logotipov je pričakovano ris - simbol slovenskih hokejskih reprezentanc že vse od sezone 2001/02, ko je slovenska članska izbrana vrsta prvič v zgodovini samostojne države zaigrala v elitni diviziji svetovnega hokeja. Risa v logotipu svetovnega prvenstva krasijo tri zvezde iz grba Republike Slovenije, medtem ko med zobmi drži plošček, na katerem je simboliziran najvišji slovenski vrh.

Udeleženci kongresa so na predlog slovenske krovne organizacije obenem potrdili, da bo prvenstvo potekalo od 27. aprila do 3. maja 2020 v ljubljanski Hali Tivoli, kjer se bodo risi pod taktirko novega selektorja Matjaža Kopitarja borili za vrnitev med svetovno hokejsko elito.

sp v hokeju div 1 2020

Dvorana v ljubljanskem Tivoliju, ki je doslej gostila devet hokejskih prvenstev IIHF, bo, po zadnji prenovi leta 2000 za tokratni turnir doživela novo posodobitev, s katero bodo tudi po koncu tekmovanja izboljšani pogoji za hokej v Tivoliju. Prav slednje je, poleg finančnih razlogov, eden izmed osrednjih argumentov za odločitev HZS, da prvenstvo priredi na tivolskem ledu.

"Svetovno prvenstvo se po desetih letih vrača v hram slovenskega hokeja - dvorano Tivoli, kjer je dosegel prvi največji uspeh, uvrstitev v elitno divizijo svetovnega hokeja. Neverjetna navijaška atmosfera bo zagotovo največji čar prvenstva. Bližina mestnega jedra glavnega mesta ponuja veliko aktivnosti po hokejskem spektaklu, bližina slovenskih turističnih biserov pa priložnost za zanimive dnevne izlete v času prostih dni," je ob tej priložnosti dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec.

Začetek prodaje vstopnic za tekme SP je načrtovan v prihodnjih tednih, potem ko bo dokončno določen razpored tekem, so sporočili iz HZS.

Članki iz rubrike