denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

jz
jz
0 30.09.2019 14:37:56

Kri, znoj, solze in rock

CFC 5, spektakel borilnih veščin in rock glasbe bodo 6. oktobra gostile ljubljanske Stožice. Osrednji dvoboj večera ostaja boksarski dvoboj Slovenke Eme Kozin s Švedinjo Mario Lindberg.

Kozinova bo v Ljubljani branila naslov svetovne prvakinje po verziji WBF, obenem pa se bosta boksarki potegovali tudi za naslove po verzijah WBC diamond, IBA in IBO. "Ves večer bo zgodovinski spektakel. Seznam borb je fenomenalen in predstavile se bomo tudi tri slovenske borke. Upam, da bo to spodbudilo še druga dekleta, da se bodo odločila za borilne veščine," je ob pogledu na seznam 14 napovedanih borb v MMA, K1 in boksu povedala Kozinova. O nasprotnici iz Švedske pa je dejala: "Je izredno izkušena in pričakujem težko borbo. A tudi zase vem, da še nikoli nisem bila tako pripravljena kot zdaj, zato pričakujem zmago." To pričakuje tudi Redžo Ljutić, ki skupaj z Rudijem Pavlinom skrbi za pripravo najboljše slovenske boksarke: "Ema ima vse močnejši udarec, veliko pa se posvečamo tudi hitrosti. To je nujno, saj je tekmica najmočnejša do zdaj, a če se bomo držali načrtov, pričakujem zmago." Skupaj je na seznamu 14 borb. Monika Kučinić se bo v boju z Italijanko Irene Reggio potegovala za naslov svetovne prvakinje WCTS v borilni veščini K1. Nekdanja judoistka Tajda Ratajc se bo z Elisabeth Rodriguez iz Venezuele borila za pas verzije CFC. Za naslov po verziji CFC se bo boril tudi Bojan Kosnedar - Želva, ki upa, da bo prav dvoboj v Stožicah s Srbom Slavoljubom Mitićem nov začetek preboja na velika tekmovanja. Med ostalimi dvoboji nedvomno velja izpostaviti še nastop boksarja Andreja Bakoviča, ki je konec tedna dosegel deveto zmago v profesionalni karieri. "Zame bo prav ta tekma nekaj posebnega. Pred domačim občinstvom v Ljubljani me čaka prvi profesionalni nastop in to za jubilejno 10. zmago. Upam, da me bo občinstvo poneslo do nje."

Stožice ne bodo le športno obarvane. Dvoboj bodo pospremili slovenski rock glasbeniki iz skupin 7 Days in May in John F. Doe, ob koncu pa prireditelji obljubljajo še krajši koncert presenečenja z drugimi glasbeniki. "Borilne veščine in rock odlično spadata skupaj. Zame je ta dogodek zelo pomemben, saj sem velik navijač. V čast mi je, da sem del tega," je o sodelovanju športa in rocka povedal legendarni Tomi Meglič. 

Članki iz rubrike