volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 15.07.2019 12:41:35

ČUSTVENO slovo kapetana SLOVENIJE: Ko sem zaradi HUDE BOLEZNI izgubil mamo, sem ...

Jurij Kodrun
Slovenski hokejist Jan Muršak, ki letos za Slovenijo ni nastopil na majskem svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu, je v današnjem pogovoru za Delo vnovič potrdil, da ne bo več igral za reprezentanco. Trenutno se Muršak v domačem Mariboru pripravlja na novo hokejsko sezono s švicarskim prvoligašem Bernom.

Enaintridesetletni Muršak je za slovensko izbrano vrsto igral na olimpijskih igrah v Sočiju 2014, reprezentanci želi vnovično uvrstitev na OI, a sam reprezentančnega dresa ne bo več oblekel, je za Delo povedal Mariborčan, ki je imel v zadnjih sezonah vrsto poškodb.


"Ko zaradi teh ne prideš niti do polovice predvidenih tekem v sezoni, si slabe volje. Kot sem vam že povedal, o nekaterih bom javno spregovoril šele po koncu športne poti, a že teh, o katerih veste, je več kot dovolj ..." je o tem dejal slovenski hokejist, ki je sicer že spomladi napovedal slovo od dresa z državnim grbom.

"Dolgo sem razmišljal o tem, te odločitve res ne bom spreminjal. Ostajam največji navijač risov, želim si, da bi se vnovič uvrstili na olimpijske igre, a predvsem bi bilo zelo nekorektno, da bi potem za ta največji dogodek 'odvzel' mesto nekomu, ki si ga je priboril. Ko sem januarja letos zaradi zahrbtne bolezni ostal brez mame, sem se začel zavedati, kako življenje lahko hitro mine, jasno mi je tudi, da bo zaradi poškodb moja kariera krajša, kot bi bila morda drugače. Rad bi igral še v Švici, ustrezen čas namenil počitku in regeneraciji. Res, konec je moje zgodbe med risi," je potrdil Muršak.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike