Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.04.2019 18:30:42

Začetek kot iz GROZLJIVKE, na koncu DRAMA z NESREČNIM zaključkom!

Jurij Kodrun
Hokejska reprezentanca Slovenije je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) v Kazahstanu v tekmi 1. kroga izgubila proti domači izbrani vrsti Kazahstana z 2:3 (0:3, 2:0, 0:0). Za Slovenijo sta zadela Anže Kuralt (38.) in David Rodman (39.).

* Dvorana Baris Arena, gledalcev 7923, sodniki: Sir (Češka), Vikman (Finska, glavna), Vyleta (Slovaška), Waldejer (Norveška).
* Strelci: 0:1 Mihailis (Dietz, St. Pierre, 4.), 0:2 Nekrjač (10.), 0:3 Mihailis (Boyd, Darren, 16.), 1:3 Kuralt (Ograjenšek, 38.), 2:3 Rodman (Kopitar, Podlipnik, 39.).
* Kazenske minute: Slovenija 10, Kazahstan 4.

Slovenska izbrana vrsta prvenstva ni začela tako, kot bi si želela. A po slabem začetku so bili izbranci Iva Jana vendarle blizu tekmecem, ne pa dovolj, da bi naredili popoln preobrat. Prve tri točke so jim tako ušle, boj za prvi mesti pa bo na prvenstvu očitno hud, saj so se po današnji prepričljivi zmagi proti Madžarski med kandidate za napredovanje uvrstili tudi naslednji slovenski nasprotniki iz Južne Koreje.

Slovenci bodo hitro pozabili uvodno tretjino tekme proti domačinom. Ti niso imeli tako močne podpore s tribun, kot so domnevali Slovenci, saj dvorana za 12.000 gledalcev ni bila polna, vseeno pa so Kazahstanci začeli precej bolje. V prvi tretjini je šlo Slovencem vse narobe, kot po tekočem traku so si nabirali kazenske minute, tekmeci pa so bili neusmiljeni v izkoriščanju "power-playa", dva od treh zadetkov sta padla ob razmerju 5-4.

V uvodnem delu so si Slovenci, pri katerih je Jan v vrata postavil Matijo Pintariča, v prvi napad pa ob prvega zvezdnika SP Anžeta Kopitarja še najstarejšega člana moštva Davida Rodmana in Roberta Saboliča, pripravili malo priložnosti. Razmerje v strelih je bilo 2-11 in čeprav je prejel tri gole, je Pintarič preprečil še hujši scenarij.

Tudi na začetku druge tretjine ni kazalo, da se bodo razmerja moči spremenila. Risi so nato naslednjo kazen preživeli brez prejetega gola, Pintarič je soigralcem z nekaj odličnimi obrambami, ko se je dvakrat znašel iz oči v oči s tekmecem po kazahstanskem protinapadu, vlil dodatnih moči. Slovenija je bila vse bolj enakovredna, udarila pa je ob koncu druge tretjine. Najprej so v dveh akcijah poskušali Anže Kuralt, Miha Verlič in Ken Ograjenšek, toda vratar Henrik Karlsson takrat še ni klonil.

Je pa moral nato dvakrat po plošček v mrežo v razmaku minute in 21 sekund še pred drugim odmorom. Za prvi gol ima veliko zaslug Kopitar, ki je podal Kuraltu, ta si je izmenjal dvojno podajo z Ograjenškom in spet dobil plošček ter ga poslal v gol. Zatem so si kazen prislužili še domačini, prednost pa je že po 19 sekundah izkoristil Rodman, ko je odbitek iz bližine pospravil v mrežo.

Slovenija je bila tako spet v igri, toda kljub pritisku - v zadnji tretjini je bilo razmerje strelov že 13-12 za Slovenijo - pa zadetka ni bilo. Bodisi akcije niso bile tako nevarne ali pa je dobro branil naturalizirani Šved; Slovencem je tako ob koncu preostalo le še klasično hokejsko tveganje brez vratarja, Pintarič je gol zapustil minuto pred koncem, toda kljub dvema nevarnima streloma, najprej Ograjenška, v zadnjih sekundah pa še Saboliča, se izid ni več spremenil.

Prav veliko časa za počitek Slovenci ne bodo imeli, saj jih že v torek ob 12. uri po srednjeevropskem času čaka dvoboj 2. kroga proti Južni Koreji.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike