Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.04.2019 20:40:55

Slovenke tretjič zmagale na SP in so še vedno v igri za NAPREDOVANJE v višjo divizijo!

HZS
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je v tekmi 4. kroga svetovnega prvenstva divizije II (skupina A) v škotskem Dumfriesu po kazenskih strelih premagala Severno Korejo s 4:3 (1:1, 2:2, 0:0; 1:0) in dosegla tretjo zmago na SP.

Slovenke so po začetnem porazu, ko so po kazenskih strelih klonile proti Španiji, nanizale tri zmage. Najprej so premagale domačinke Britanke s 4:2, v petek še Avstralijo s 6:1, danes pa še Severno Korejo.


Slovenke so si do polovice tekme priigrale prednost dveh golov, zadeli sta Eva Dukarič (2.) ter dvakrat Sara Confidenti (24., 29.), a prednosti niso zadržale, Korejke so še v drugi tretjini izenačile. V zadnji tretjini in podaljšku ni bilo golov, pri kazenskih strelih pa so bile boljše Slovenke; zadele so Gaja Pezdir, Julija Blazinšek in Confidentijeva za končnih 4:3.

Slovenke imajo po še nepopolnem 4. krogu na prvem mestu lestvice zdaj devet točk, druge so Mehičanke s sedmimi, tretje pa Korejke s šestimi. Slovenija ima še možnosti za končno prvo mesto in napredovanje v višji kakovostni razred, zadnjo tekmo pa bo igrala v ponedeljek ob 14. uri z Mehiko. Na tej tekmi mora zmagati, a hkrati risinje niso odvisne samo od sebe, temveč morajo na zadnjih dveh tekmah Španije (ta je v nedeljo zvečer igrala proti Veliki Britaniji) računati na morebiten "kiks" Špank.

Značke: hokej, sp, risinje, slovenija

Članki iz rubrike