Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 07.04.2019 17:54:48

Cambridge zmagovalec prestižne regate

Reuters
Veslaški osmerec univerze Cambridge je zmagovalec letošnje prestižne tekme na Temzi v Londonu. Cambridge je za dobro dolžino čolna premagal tekmeca iz univerze Oxford, skupni izid pa je zdaj 84:80 v korist današnjih zmagovalcev, ki so dobili tri od zadnjih štirih izvedb dirke. Le leta 1877 je bil izid neodločen.

Pri Cambridgu je imel eno od odločilnih vlog tudi nekdanji olimpijski prvak James Cracknell, ki je pri 46 letih postal najstarejši udeleženec tekme z dolgo zgodovino. Cracknell, olimpijski prvak iz let 2000 in 2004 in šestkratni svetovni prvak, je vodil osmerec Cambridga, ki je slavil za dolžino čolna s časom 16:57 minute.

Uradno je veslaško kariero sicer končal leta 2006, a je pozneje našel druge izzive v tem športu: preveslal je 156 milj dolg maraton Sables in veslal prek Atlantika, pri športnem početju pa jo je tudi grdo skupil, ko ga je med kolesarjenjem v ZDA pred leti zbil tovornjak. Letos pa ga je zamikal še izziv, ki ima v britanski športni tradiciji posebno mesto že od leta 1829.


"Na startu sem že mislil, da ne bo šlo. Toda pozneje je bilo bolje, čeprav tekmeci niso popuščali. Ni bila ravno predstava za desetko, a za kakšno osmico ali devetko pa že," je zmago po študentsko ocenil veslaški veteran Cracknell.

Oxford je na 6,8 kilometra dolgem odseku Temze med krajema Putney in Mortlake zaostal dve sekundi,

Cambridge je za popolno prevlado na tradicionalnem dvoboju dobil še žensko tekmo, ta sicer nima tako dolge zgodovine; veslačice Cambridga so bile letos zelo prepričljive, tekmicam so ušle za pet dolžin čolna ter slavile tretjič v nizu in skupno 44., Oxford ima 30 zmag. V ženski konkurenci so dirko prvič izvedli leta 1927, redno pa tekmo prirejajo od leta 1964.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike