900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 04.02.2019 19:41:24

Selektor pred novim zborom: 'Zanima me, kako bomo sodelovali.'

Arsen Perić
Slovenski hokejisti bodo ta teden zbrani na Bledu, kjer jih čaka reprezentančni turnir serije evropskega izziva.

Selektor Ivo Jan bo imel na voljo precej močnejšo postavo kot na prvem takšnem tekmovanju v sezoni, tekmeci na Bledu pa bodo Madžarska, Italija in Belorusija.

Prvi turnir serije so lani novembra izbranci Jana opravili v Minsku v pomlajeni zasedbi, tokrat je selektor zbral že precej močnejšo postavo. V ekipo se je po odsluženi kazni zaradi dopinškega prekrška na olimpijskih igrah vrnil tudi Žiga Jeglič, Jan pa tokrat ne bo mogel računati na kapetana Jana Muršaka.

Povsem brez težav ni šlo niti tik pred začetkom zbora, po poškodbah Blaža Gregorca in Kena Ograjenška bosta tako vskočila Mark Čepon in Luka Bašič. Vseh reprezentantov na Bledu danes še ni, nekateri imajo še klubske obveznosti. Najprej ekipo čakata dva dneva treningov, nato pa od četrtka do sobote še tri tekme, vse ob 19.30; v četrtek proti Madžarski, v petek proti Italiji in v soboto proti Belorusiji.

Pred prvo tekmo bodo v četrtek na ledu blejske dvorane pripravili še krajšo slovesnost ob koncu kariere za Marcela Rodmana in Roberta Kristana.

"Vesel sem in na trnih pred tem domačim turnirjem, verjamem, da so nasprotniki močni, a tudi naša izbrana vrsta ne bo od muh. Priprave so kratke, nekateri imajo še klubske obveznosti, a upam, da bomo imeli v sredo zvečer popoln seznam igralcev. Pričakovanja so velika, tako z naše strani kot s strani občinstva in potrudili se bomo po najboljših močeh. Upam, da bomo pokazali kar se da najboljše igre," je na novinarski konferenci na Bledu pričakovanja strnil selektor Jan in poudaril, da bo ta turnir že eden odločilnih korakov na poti do vrhunca sezone, drugoligaškega SP v Kazahstanu.

"Rad bi videl učinek starejših, ki jih ni bilo na prejšnjem turnirju, ter da vidim napredek tistih, ki so bili zraven že novembra," je še dodal Jan in poudaril, da ga bolj kot tekmeci zanima njegova ekipa: "Na teh turnirjih me najbolj zanima moja ekipa. Veliko sprememb v taktiki ne bo, določene stvari bomo spreminjali, zanima me, kako bomo lahko sodelovali in da vidim, če bodo stvari delovale, kot se dogovorimo."

Glede vloge kapetana na turnirju se še ni odločil, to bo naredil, ko bodo zbrani vsi. Vsakemu od treh vratarjev pa bo dal priložnost na eni tekmi.


Na Janovem seznamu so tokrat vratarji Luka Gračnar (Innsbruck), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav) in Matija Pintarič (Rouen), branilci Mark Čepon (Medveščak), Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav), Miha Logar (Strasbourg), Aleksandar Magovac (Grenoble), Matic Podlipnik (Karlovy Vary), Jurij Repe (Herning), Maks Selan (Chamonix) in Miha Štebih (Dukla Jihlava) ter napadalci Tadej Čimžar (Sij Acroni Jesenice), Andrej Hebar (UTE), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Luka Kalan (Sij Acroni Jesenice), Gregor Koblar (ŠZ Olimpija), Žiga Pance (Jegesmedvek), David Rodman (Sij Acroni Jesenice), Robert Sabolič (Torpedo Nižnji Novgorod), Nik Simšič (Medveščak), Rok Tičar (Köln), Jan Urbas (Fischtown), Miha Verlič (Fischtown), Luka Bašič (Sij Acroni Jesenice) in Miha Zajc (SŽ Olimpija).


Spored turnirja na Bledu
- četrtek, 7. februar:
16.00 Italija -Belorusija
19.30 Slovenija - Madžarska

- petek, 8. februar:
16.00 Belorusija - Madžarska
19.30 Slovenija - Italija

- sobota, 9. februar:
16.00 Italija - Madžarska
19.30 Slovenija - Belorusija

Članki iz rubrike