uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

taksi, nemčija Svet24.si

Starša novorojenčka na poti iz bolnišnice ...

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

skrajni desničar, protest Svet24.si

Lažem, manipulacijam in sovraštvu izpostavljenih...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Ula Kokalj  zasebni arhiv2 Njena.si

Predstavljamo vam srčno teto iz ozadja Delovne ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

STA
STA
0 26.09.2018 16:40:29

Hokejski selektor Jan izbral pomočnika. Odslej tudi KANADSKI PRIDIH med risi

www.alesfevzer.com
Slovenski hokejski selektor Ivo Jan je izbral strokovni štab, s katerim se bo v tej sezoni lotil projekta vrnitve v elitno skupino svetovnega hokeja. Njegov prvi pomočnik bo Kanadčan Mike Zettel, so danes sporočili iz hokejske zveze Slovenije.

HZS je sporočila, da je predsedstvo zveze na septembrski seji potrdilo programski načrt dela in sestavo strokovnih štabov slovenskih hokejskih reprezentanc v sezoni 2018/19.

Moško člansko reprezentanco bo vodil selektor Ivo Jan, njegovi pomočniki pa bodo Zettel, trener vratarjev Klemen Mohorič in Dejan Varl kot video analitik. "Mike Zettel je bil moj trener, ko sem igral v Gradcu. Njegov način dela mi je dobro poznan, tako da vem, kaj z njim pridobim v trenerski ekipi," je svojo odločitev o pomočniku komentiral selektor Jan. V strokovnem štabu bosta za tehnično podporo še naprej skrbela Milan Dragan in Drago Terlikar, fizioterapevta bosta Janez Mikolič in Jure Ferjanič, reprezentančni zdravnik pa Klemen Stražar. Vodja reprezentance je Peter Rožič.


V letošnji sezoni se bodo hokejisti prvič zbrali v začetku novembra, ko bo ekipa v Ljubljani opravila dvodnevne priprave, nato pa bo odpotovala v Belorusijo na turnir evropskega izziva z ekipami Belorusije, Francije in Latvije. V drugem reprezentančnem ciklu jih februarja 2019 čakajo priprave na Bledu, nato pa mednarodni turnir v Ljubljani, kjer bodo tekmeci Belorusija, Italija in Madžarska.

Odločilni del sezone se bo za člansko reprezentanco začel sredi aprila, ko bo najprej odigrala prijateljske tekme z Avstrijo, Italijo in Madžarsko. Od 29. aprila do 5. maja pa jo v kazahstanski Astani čaka drugoligaško svetovno prvenstvo, kjer bo v konkurenci Belorusije, Kazahstana, Južne Koreje, Litve in Madžarske iskala vrnitev v elitno skupino svetovnega hokeja.

Strokovni štab ženske reprezentance ostaja v novi sezoni nespremenjen. Glavnemu trenerju Francu Ferjaniču bosta pomagala Boštjan Kos in trener vratark Matej Duh. Zaključne priprave so predvidene takoj po koncu klubskih tekmovanj v drugi polovici marca. Po pripravah bodo hokejistke v začetku aprila nastopile na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A) na Škotskem v konkurenci Avstralije, Mehike, Severne Koreje, Španije in Velike Britanije.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike