Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mu
mu
0 26.09.2018 08:22:32

ŠOKANTNO! Hude obtožbe največjega tekmeca na račun Micka Schumacherja. Z GOLJUFIJO do formule 1?

Priimek Schumacher v svetu avto-motošporta očitno pomeni ogromno.

Vsaj tako meni njegov največjih tekmec v seštevku razreda formula 3 Dan Ticktum. Še pred nekaj tedni je britanski dirkač, sicer član Red bullove akademije voznikov, vodil v skupnem seštevku, zdaj pa Mick Schumacher pred njim na zadnjo dirko sezone prihaja z 49 točkami prednosti.

To je razjezilo Ticktuma, ki je prek instagrama obtožil ekipo Micka Schumacherja goljufije, kar je kasneje potrdil tudi v izjavi, potem ko je svojo objavo na instagramu izbrisal. Zapisal je tole:

"V primerjavi z vodilnima dirkačema, nihče na tej štartni vrsti ni imel možnosti. Še celo njuna moštvena kolega, ki sta dobra dirkača, nista bila niti blizu. Njuno formo bi opisal kot zanimivo in prepričan sem, da bi se številni v paddocku F1 strinjali z mano," je zapisal Ticktum, ki prav tako kot Mick tekmuje za čim boljše izhodišče za morebitno kariero v formuli 1

Mick Schumacher
Profimedia

"Ni stvar v tem, da bi slabo prenašal poraz. Niti nisem zagrenjen. Micka, ki je v zadnjih letih preživel veliko, zelo spoštujem. Dejal sem le, da se je njegova forma iznenada močno izboljšala. Nikdar nisem trdil, da bi šlo za kaj nelegalnega. Vem, da se moram še veliko naučiti, tega ne zanikam. Toda prave zgodbe ne poznate, saj vas ni na stezi, kjer bi videli telemetrične podatke vseh dirkalnikov. Zato vam moram žal sporočiti, da vaše mnenje v teh okoliščinah nima nobene teže." 

schumacher re

Na koncu pa je dodal še sila zanimiv komentar, na katerega se je obregnil tudi njegov največji tekmec: "Žal pa v tej bitki ne morem zmagati, saj se ne pišem Schumacher." Osemnajstletni Nemec je na to dejal, da "tega ne poslušam. Dirkalnik je res izjemen. Razvili smo se kot ekipa, medtem ko so nekateri zastali v razvoju. Želim mu veliko sreče in da ostane v boju za naslov. Osredotočam se nase, to je zame ključ do uspeha."

"Vsi se razvijamo skozi sezono. Nikoli nismo nehali delati in se učiti." Po kavaravni formule ena se sicer govori, da je Mick zelo blizu podpisa pogodbe z Red bullom, le da še ne vedo, ali bi lahko v formuli ena dirkal že prihodnjo sezono

Članki iz rubrike