mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
2 01.06.2018 16:17:32

JESENIŠKI NAVIJAČI, POZOR! Takšna je usoda železarjev, TO SE BO ZGODILO z jeseniškim hokejem

www.alesfevzer.com
Potem ko se je pred nekaj tedni zdelo, da bo usoda članskega hokeja na Jesenicah precej negotova, si zdaj lahko železarji spet obetajo boljše čase oziroma nadaljevanje zgodbe zadnjih let. Dosedanji predsednik Sija Acronija Jesenic Anže Pogačar, ki sicer po koncu mandata opravlja le vlogo zakonitega zastopnika, je danes sprejel pomembno odločitev.

Po koncu sezone so po aprilskem občnem zboru na Jesenicah ostali brez predsednika, potem ko je svoj mandat končal dosedanji predsednik Pogačar. Ta zdaj opravlja vlogo zakonitega zastopnika kluba, 15. maja pa je na spletni strani kluba pojasnil, da kljub pozivom o sodelovanju na Jesenicah ni bilo nobene prijave za predsedniško mesto. Takrat je napovedal, da bo, če do novega občnega zbora, sklicali ga bodo za 14. junij, ne bo rešitve, kot zakoniti zastopnik društva začel ustrezne postopke za ukinitev.

Danes pa je v novem sporočilu za javnost pojasnil, da se je odločil za nadaljevanje dela v klubu. "Brez hokeja si Jesenic in gorenjske regije ne znamo predstavljati, prav tako ne bo slovenske hokejske reprezentance brez hokeja na Jesenicah. Zato smo na Jesenicah zavihali rokave in začeli graditi vodstvo kluba, ki bo ustvarilo pogoje za naskok Jesenic na ponovni naslov slovenskega prvaka, na sam vrh lige AHL in vrnitev ekipe v ligo Ebel. Osebno sem skupaj z ostalimi člani vodstva kluba v zadnjih štirih letih pustil dušo in srce v klubu, zato ne želim, da hokej v mestu ob 70. letnici obstoja propade. Obveščam vas, da sem se danes odločil, da nadaljujem delo v klubu," je zapisal Pogačar.

anze pogacar dc
Drago Cvetanovič


Izrazil je zadovoljstvo, ker se je klubu pridružil Žirovničan, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, skupaj sta že obiskala glavnega pokrovitelja, podjetje Acroni, kjer so po njegovih besedah tako kot v skupini Sij d.d. zelo naklonjeni iskanju rešitev za jeseniški hokej.

"Zavedam se, da je za visoke cilje potreben tudi kakovosten igralski kader. Želja je, da vrnemo nekatere jeseniške sinove v slovenski hokejski hram. Nekatere kot aktivne igralce, druge kot ambasadorje kluba. V kratkem bomo opravili razgovore z nekaterimi reprezentanti in bivšimi jeseniškimi igralci ter seveda tudi z vsemi igralci iz lanske sezone. V klubu želimo dati posebno pozornost našim navijačem, brez katerih rdečega ponosa ni. Zato se bomo sestali tudi z njimi, da skupaj soustvarjamo šampionsko zgodbo pod sloganom 'Ena ekipa, eno srce'," je še zapisal Pogačar. Kot cilj si je zadal osvojitev naslova prvakov v Sloveniji in v ligi AHL.

Podrobnosti delovanja jeseniškega kluba v prihodnje pa bodo na Jesenicah predstavili po občnem zboru 14. junija.

Članki iz rubrike