oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 31.05.2018 21:59:35

V Parizu uspešen dan za prva nosilca in slovenske dvojice

Profimedia
Na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu sta svojo nalogo v drugem krogu brezhibno opravila prva nosilca Španec Rafael Nadal in Romunka Simona Halep, uspešne pa so bile tudi slovenske predstavnice v igrah dvojic, ki so s svojimi tujimi soigralkami oziroma soigralcem zabeležile štiri zmage, dvakrat je bila uspešna Andreja Klepač.

Nadal je Argentincu Guidu Pelli v treh nizih dovolil osvojiti le štiri igre, tekmeca je povsem nadigral v vseh elementih.

"Vedno je lepo, ko delo opraviš hitro in ne trošiš moči. Na tako dolgem turnirju vsak atom moči pride prav, še posebno pred naslednjim dvobojem, ki ga ocenjujem kot zelo nevarnega. Čaka me namreč prijatelj od otroštva Richard Gasquet, ki me dobro pozna. Res, da sem do zdaj dobil vseh 15 medsebojnih dvobojev na profesionalnih turnirjih, toda zavedam se, da se bom moral za zmago močno potruditi, da bom moral biti telesno in mentalno močan," je Nadal takoj po dvoboju začel razmišljati o naslednjem tekmecu, 27. nosilcu, ki se je na igrišču zadržal nekoliko dlje, Tunizijca Maleka Jazirija je premagal s 3:1.

Uspešni so bili tudi preostali visoko postavljeni igralci, še največje presenečenje pa je poraz 24. nosilca, kanadske vzhajajoče zvezde Denisa Šapovalova, 19-letnika je zaustavil Nemec Maximilian Marterer, še en mladostnik, ki je trenutno na 70. mestu jakostne lestvice ATP.


"Odpovedal mi je začetni udarec. Serviral sem mnogo slabše kot v Madridu, kjer sem se uvrstil v polfinale, drugače pa sem se odlično počutil. Mislim, da mi igrišča ustrezajo, verjamem, da bom to enkrat dokazal. Komaj čakam, da se spet vrnem v Pariz, pa čeprav iz njega še nisem odpotoval," zaradi poraza ni bil slabe volje Kanadčan.

Nekoliko večji je bil osip nosilk v ženski konkurenci, a velikih presenečenj vseeno ni bilo. Tako kot Nadal je tudi prva nosilka Simona Halep hitro opravila svoje delo, večjih težav ni imela niti Španka Garbine Magaruza. Tri nize se je morala za zmago nad Lucie Safarovo boriti Čehinja Katarina Pliškova, ki se bo v naslednjem krogu merila z nekdanjo zmagovalko Mario Šarapovo. Od postavljenih igralk so se poslovile Američanka CoCo Vandeweghe, Kitajka Shuai Zhang, zmagovalka nad Polono Hercog v prvem krogu Rusinja Anastazija Pavljučenkova, ki jo je ugnala avstralska veteranka Samantha Stosur, ter Ashleigh Barty, Avstralka je morala priznati premoč povratnici na največje turnirje in trikratni zmagovalki Pariza Američanki Sereni Williams.

Slovenija med posamezniki nima več svojih predstavnikov, zato pa je zaradi deklet dobro zastopana v igri dvojic. Potem ko se je v konkurenci ženskih v sredo poslovila Polona Hercog, so bile preostale v prvem krogu uspešnejše. Dalila Jakupović in Rusinja Irina Hromačeva sta bili s 6:3 in 6:2 boljši od Britanke Naomi Broady in Poljakinje Magde Linette, Katarina Srebotnik in Španka Lara Arruabarrena sta po ogorčenem boju s 3:6, 6:3 in 7:6 (5) premagali 12. nosilki Belgijko Elise Mertens in Nizozemko Demi Schuurs, Andreja Klepač in Španka Jose Maria Martinez Sanchez, sicer tretji nosilki, pa sta s 6:0 in 6:4 ugnali avstralsko-kitajsko dvojico Monique Adamczak/Yafan Waqng.

Klepačeva je nato odigrala še dvoboj mešanih dvojic, skupaj z Nizozemcem Jeanom-Julienom Rojerjem sta s 6:1 in 6:1 premagala Latvijko Jeleno Ostapenko in Belorusa Maksa Mirnija.

Značke: tenis, atp, wta

Članki iz rubrike