Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 28.04.2018 21:13:56

Ukana ali slučaj? So Italijani Slovence nalašč zvabili pred svoja vrata?

iihf
Slovenija je izgubila tretji obračun na svetovnem prvenstvu, Italijo pa bi za napredovanje med elito morala premagati.

Zgodilo se je prav tisto, o čemer smo pisali: tik pred koncem je bil izid neodločen, to pa ni odgovarjalo nobeni reprezentanci, saj sta obe potrebovali zmago po rednem delu.

Nikoli ne bomo izvedeli, če so Italijani nalašč v zadnji minuti spustili Slovence v svojo obrambno tretjino, da so naši potegnili iz igre vratarja in skušali s šestim igralcem v polju doseči zmagoviti zadetek. Ampak s tem so seveda dali lepo priložnost tudi tekmecem in ti so darilo izkoristili, v prazna slovenska vrata so sami dali gol, ki jih je približal napredovanju.

Razočaranje v slovenskem taboru je bilo seveda veliko. "Čestitke Italiji, to je bila čisto posebna tekma. Včasih takšne tekme dobiš, včasih jih izgubiš. Konec je bil precej neobičajen, oboji smo potrebovali tri točke, mi smo tvegali in zaigrali brez vratarja. Ker bi tudi Italija verjetno naredila isto. Bili smo zelo blizu uspeha, manjkal nam je mogoče kakšen strel, malo sreče. Na prvenstvu smo se vrnili po slabem začetku, danes pa ni bil naš dan," je dejal selektor Kari Savolainen.


Potolčeni so bili tudi igralci. "Nismo igrali slabo, ampak plošček ni šel v gol. Na koncu smo zadeli vratnico, potegnili smo vratarja ven. Ne gremo v skupino A, kar smo si želeli in to je to. Seveda smo na prvih dveh tekmah naredili napake, če bi ju bolje odigrali, tale zadnja sploh ne bi nič pomenila. Poskušali smo to obrniti in dati četrti gol, pa ni šlo,"  je povedal Blaž Gregorc.

Sabahudin Kovačević je takole komentiral dvoboj: "Prvi tretjini sta minili v valovih, enkrat smo imeli pobudo mi, enkrat oni. Bilo je zelo čustveno. V zadnji tretjini smo bili mi mogoče bolj aktivni, Italijani pa tudi niso čakali, tudi oni so potrebovali zmago. Imeli smo veliko priložnosti, zadel sem vratnico. Težko je bilo, bi si pa mi danes zaslužili zmago."

Svoje je povedal tudi kapetan Jan Urbas: "Veliko razočaranje. Borili smo se vso tekmo, na koncu smo si bolj želeli kot Italijani. Mi smo potegnili ven vratarja, tvegali smo, na njihovo srečo so oni to izkoristili. Prvi dve tekmi sta nas potisnili nazaj, a smo še vedno imeli vse v svojih rokah. Želja je bila, a je bilo spet nekaj prečk, vratnic. Borili smo se, očitati ne moremo nikomur nič in to je to."

Galerija

Članki iz rubrike