nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 28.04.2018 12:29:23

David Rodman: Da nisem v reprezentanci, sem izvedel na spletni strani zveze

alesfevzer.com
Na začudenje mnogih Davida Rodmana ni v reprezentanci, ki se bori na svetovnem prvenstvu divizije 1A v Budimpešti.

Zakaj, ne ve niti sam. V dresu Slovenije je bil še na olimpijskih igrah v Južni Koreji, potem pa nič. Nihče ni klical, vprašal, se pozanimal, nič ... Zato pa zdaj doma stiska pesti za nekdanje soigralce in verjame, da se z današnjo zmago nad Italijo lahko vrnemo med hokejsko elito.

Kako se lahko zgodi, da ekipa premaga Kazahstan in Madžarsko, a hkrati izgubi proti Veliki Britaniji in Poljski? To so različni kakovostni razredi svetovnega hokeja. Tak razplet ljubiteljem hokeja ne gre v glavo.
Tudi sam ne poznam pravega odgovora. Res je nekaj tudi na tem, da so reprezentance zelo izenačene. Že lani je bilo na prvenstvu drugega kakovostnega razreda zelo izenačeno in tako je tudi letos. Morda Slovenija res ne bi smela izgubiti na prvih dveh tekmah, saj sta bili z na papirju najlažjima nasprotnikoma, toda zdaj je, kar je, in objokovanje za nazaj je nesmiselno. Moramo pozitivno gledati naprej in verjeti v to, da lahko Slovenija naredi še korak naprej. Upam, da bomo na naslednji tekmi spet igrali tako kot na zadnjih dveh. Seveda pa verjamem, da se lahko z zmago nad Italijo spet uvrstimo v elitno skupino.

Zakaj niste v reprezentanci? Je vzrok pomladitev izbrane vrste, kot je omenjal selektor Savolainen? Bile ste še na olimpijskih igrah v Pjongčangu, potem pa ... Konec. Vas je sploh kdo klical?


Ne, nihče me ni klical. Da nisem v reprezentanci, sem izvedel, ko sem na spletni strani videl, kdo so kandidati za izbrano vrsto in mojega imena ni bilo na seznamu. Ne strinjam pa se niti s tem, da je to, kar zdaj vidimo, pomlajena reprezentanca. Edini mlad igralec, ki je zraven, je Jan Drozg, vsi drugi pa so stari 28 ali 29 let. To zame ni pomladitev. Še danes ne vem, zakaj nisem več v reprezentanci, saj me ni nihče poklical in mi pojasnil, kaj in kako. Za kaj več oziroma zakaj me niso poklicali v reprezentanco, pa boste morali vprašati slovenski strokovni štab.

Vi ste bili pripravljeni igrati za reprezentanco? Imeli ste zelo dobro sezono v francoskem Grenoblu in bili celo najboljši podajalec v ligi.
Da, seveda. Bil sem pripravljen igrati za reprezentanco. Vedno sem se odzval vabilu za igranje v izbrani vrsti in bi se zagotovo tudi tokrat, seveda, če bi me kdo poklical.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA.SI.

Članki iz rubrike