Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.04.2018 09:59:57

Mrakova in Macarolova ostali na sedmem mestu

Tina Mrak in Veronika Macarol iz JK Pirat tudi po petkovih plovih ostajata na sedmem mestu na svetovnem pokalu olimpijskih jadralnih razredov v francoskem Hyeresu. Slovenki sta petkova plova v razredu 470 končali na sedmem in 13. mestu.

Vetra je bilo sprva nekoliko več in kazalo je, da jim bo morda uspelo izpeljati celo tri regate, a je ta skozi dan slabel in zadnjo, tretjo regato, so morali predčasno prekiniti.

"Danes je bilo vetra nekoliko več, v prvi regati do 15 vozlov, vendar je iz regate v regato padal in na koncu, v tretji regati, čisto upadel. Regato so prekinili v drugi orci. Prvi start je bil dober, na prvi boji sva bili že v ospredju, vendar jadranje v krmo ni bilo najboljše in sva z borbo končali šele sedmi. Drugi start je bil katastrofalen, na slabi strani, nato sva morali vložiti ogromno energije, da sva prehitevali eno jadrnico za drugo in na koncu prišli v cilj kot 13. Ponovno nisva izkoristili dneva v najin prid in podarili kar nekaj točk," je dan pokomentirala Mrakova.

"Dnevi v Hyeresu so zelo dolgi in naporni. V večji skupini jadrnic in na daljših startnih linijah so dobri starti ključnega pomena za dobro uvrstitev. Zato se bova jutri popolnoma skoncentrirali na starte. V najino hitrost jadranja zaupava tako v močnem kot v šibkem vetru, če lahko jadrava na čistem vetru. Jutrišnji dan bo zelo pomemben, da lahko greva v nedeljo v borbo za medalje," pa je dodala Macarolova.


Med vodilno trojico sta po današnjem nastopu mesti zamenjali drugo- in tretjeuvrščeni. V vodstvu ostaja francoska posadka Lecointre/Retornaz (33 točk), drugi sta zdaj Britanki Mills/Mcintyre (40 točk), tretji pa Španki Mas Depares/Cantero Reina (44 točk).

V ženskem enosedu laser radial so jadralke odjadrale dva plova. Kim Pletikos je bila v prvem 37., v drugem pa 55. in skupno zaseda 41. mesto. V vodstvu ostaja Nizozemka Marit Bouwmeester.

Dva plova so odjadrali tudi v moškem enosedu laser standard, kjer v vodstvu ostaja Francoz Jean Baptiste Bernaz, Žan Luka Zelko pa je z uvrstitvama na 49. in 46. mesto v skupni razvrstitvi zdaj na 38. mestu.

V razredu 49er, kjer nastopata Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič, so tudi danes odjadrali le en plov. Slovenska posadka je z uvrstitvijo na 26. mesto zdaj v skupni razvrstitvi na 30. mestu. V vodstvu sta zopet Poljaka Dominik Buszak in Szymon Wierzbickl.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike