stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.04.2018 17:05:22

Vse karte so odprte: Vsak je lahko zmagovalec, SLOVENCI ŽELIJO BITI PRVI!

alesfevzer.com
Slovenski hokejisti so si lahko po sredini zmagi nekoliko oddahnili. Potem ko jim je po dveh porazih na SP divizije I (skupina A) kazalo že zelo slabo, so premagali domačine Madžare, pomembne tri točke pa pomenijo tudi veliko spodbudo za odločilni del tekmovanja.

Danes Slovenci nimajo tekme in na sporedu je bil le trening. Izkazalo se je, da je bil tudi ta opcijski. Na led so šli tisti igralci, ki so to želeli, drugi so opravili suhi trening oziroma jim je dal selektor Kari Savolainen po naporni večerni tekmi v sredo prosto.

Na ledu je bila tako le sedmerica, predvsem mlajši del ekipe z 19-letnim upom Janom Drozgom ter zadnjim, ki je dopolnil postavo, tretjim vratarjem Žigo Kogovškom. Tudi strokovni del je bil tokrat bolj v slovenskih rokah, saj so bili na ledu pomočniki Nik Zupančič, Edo Terglav in Gaber Glavič, finski strateg Savolainen je dogajanje nadzoroval s klopi.

Med tistimi, ki so bili brez drsalk, je bil tudi kapetan Jan Urbas. Opravil je suhi trening, kar je bila, kot je dejal, zaradi sinočnje težke tekme z Madžari pravilna odločitev.

"V dvorani je bilo zelo vroče in tudi oprema je še nekoliko mokra. Vsi gremo na led jutri zjutraj, jaz pa sem se odločil, da bom danes na suhem," je dejal Urbas. Za zdaj še niso naredili analize petkovega tekmeca Kazahstana. "Zaenkrat si še nismo pogledali videa o Kazahstancih, to nas čaka zvečer. Vemo pa, da so kakovostna ekipa, to so že pokazali. Šlo bo na nož. Zelo naporna tekma, za nas pa ne šteje nič drugega kot zmaga. Trenerji nam bodo danes razložili načrt, kako se jih lotiti," o prihajajoči četrti tekmi na SP pravi kapetan.

"Res je, 'power-play' je element, ki ga moramo izboljšati. Upam, da bo končno steklo, da lahko potem še kakšen gol dosežemo na ta način. Vemo pa, da moramo igrati enostavno. Led je slab, plošček skače. Čim bolj enostavno in čim bolj na gol," pa Urbas opozarja na še kakšno napako, ki je ostala, ter na zahtevani slog igre glede na razmere v dvorani Laszla Pappa.


Med strelci na sredini tekmi je bil tudi Aleksandar Magovac, ki je danes tudi oddelal trening na ledu. Zaveda se, da je bila Madžarska šele prvi korak, da Slovenijo že v petek čaka nova težka naloga.

"Včerajšnja tekma je bila pozno, bilo je vroče, trener je zelo pametno določil dan za počitek in je dal možnost, da se vsak sam odloči, ali želi biti na ledu," je o tem, da je bil trening neobvezen, dejal slovenski branilec.

"Analizo bomo začeli že danes, ogledali si bomo ključne stvari. Njihova igra temelji na tehnični podkovanosti igralcev. Če jim bomo enakovredni in imeli toliko strelov kot včeraj, se lahko odvije v našo korist," je optimist Magovac. "Situacija v skupini se je kar zamešala. To nam odgovarja, vse karte so odprte. Vsak je lahko zmagovalec in mi gremo seveda na prvo mesto," je o zanimivo zgoščeni skupini še dejal Magovac.

"Lahko smo se pripravljali na ledu ali v telovadnici, sicer pa je ta dan bolj namenjen počitku. Tudi trening je bil bolj sproščen in zabaven," pa je dejal mladi Drozg in se še ozrl na sredino tekmo: "Ni bila lahka, bilo je veliko pritiska, smo pa odigrali res dobro. Popravili smo napake, kot smo se dogovorili, in pokazali tisto, kar bi lahko že od začetka," pravi Mariborčan.

"Kazahstancem se bomo posvetili danes zvečer in jutri pred tekmo. Kazahstan je prvi na lestvici, to bo najtežja tekma in tudi zelo pomembna. Mi bomo skušali odigrati podobno kot proti Madžarom in mislim, da bi nam moralo uspeti," pred Kazahstanom razmišlja najmlajši član slovenske ekipe.

Četrti krog SP danes začenjata gostiteljica Madžarska in Poljska, v petek pa ga bosta nadaljevali Slovenija in Kazahstan na popoldanski tekmi ob 16. uri ter Velika Britanija in Italija zvečer ob 19.30. Pogled na lestvico razkriva izjemno zgoščenost ekip, tri (Kazahstan, Italija in Velika Britanija) imajo po šest točk oziroma dve zmagi, tri (Slovenija, Poljska in Madžarska) pa tri točke oziroma eno zmago.

Članki iz rubrike