GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 19.04.2018 21:53:25

Slovenci za popotnico na SP izgubili na Dunaju

Reuters
Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila zadnjo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina A) v Budimpešti. Slovenija se je danes na Dunaju pomerila z Avstrijo in izgubila z 1:2 (1:2, 0:0, 0:0). Edini gol za Slovenijo je dosegel Jan Urbas v osmi minuti.

* Dvorana Alberta Schulza, gledalcev 1300, sodniki: Smetana (češka), Sternat (glavna), Bärenthaler, Verworner (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Lebler (Kirchschläger, Hundertpfund, 6.), 1:1 Urbas (Ograjenšek, 8.), 2:1 Ban (Schumnig, Zwerger, 19.).
* Kazenske minute: Avstrija 16, Slovenija 14.

Avstrija se pripravlja na majsko SP elitne skupine, Slovenija na bližnje SP drugoligašev, kjer si bo skušala izboriti vozovnico za SP na Slovaškem 2019. Za izbrance Karija Savolainena je bila današnja tekma zadnji test pred nedeljskim začetkom SP.

Slovenija je priprave tako končala z drugim porazom na treh tekmah. Premagala je Hrvaško z 12:1, izgubila pa z Madžarsko z 2:3 po podaljšku.

Slovenski strateg ima v tej reprezentančni akciji veliko težav pri sestavi ekipe, saj številni najboljši igralci manjkajo. Do zadnjega bo čakal še na nekatere izkušene branilce, ki bi lahko dopolnili izbrano vrsto, danes pa je na Dunaju nastopil z zasedbo, v kateri so tudi nekateri igralci obeh domačih klubov, prvič pa se je v članski vrsti predstavil tudi up slovenskega hokeja, 18-letni Jan Drozg.

Vse pred obema goloma se je odvilo že v prvih 20 minutah tekme. V vratih Slovenije je priložnost na zadnjem testu prvič na pripravah dobil prvi vratar Gašper Krošelj; Avstrijci, ki so dan pred tekmo s Slovenijo morali priznati premoč Kazahstanu, enemu od tekmecev Slovenije v Budimpešti, kar z 0:5, so njegovo mrežo načeli v šesti minuti, ko so imeli pol minute dva igralca več na ledu.



za izenačenje je poskrbel kapetan Jan Urbas, ko je po prodoru zadel z močnim in natančnim strelom. V vodstvo bi lahko Slovence popeljal Anže Kuralt v 13. minuti, toda plošček mu je pred vrati ušel. Ob številčni prednosti so nato pritiskali tudi Slovenci, gola pa ni bilo. Zato pa so zadeli domači, po protinapadu je v 19. minuti Daniel Ban postavil izid 2:1, ki je bil nazadnje tudi končni.

Na začetku tekme je selektor Savolainen v prvi napad ob Roka Tičarja in Roberta Saboliča postavil Kuralta, ob koncu tekme je ob izkušenih članih prvega napada poskusil še Drozg. Urbas pa je igral v drugem napadu ob Mihi Verliču in Kenu Ograjenšku.

Na začetku druge tretjine so lahko Slovenci vadili igro z igralcem več, saj so imeli tri zaporedne prednosti, ki pa jih niso izkoristili, najbližje sta bila Blaž Gregorc in Urbas. Zapretili pa so tudi domači, vendar je bil Krošelj zbran in ni več klonil.

V zadnjem delu pa je bilo razmerje moči na ledu obrnjeno. Takrat so namreč gostitelji prišli do treh "power-playev", nekaj časa so imeli celo hkrati dva igralca več. Slovenci, ki niso bili učinkoviti ob svojih prednostih, pa so se znali ubraniti in ohranili upe na preobrat.

V zadnjih minutah so vse stavili v napad, Savolainen je v zadnji minuti ob avstrijski izključitvi iz gola tudi potegnil Krošlja za razmerje na ledu 6-4, a ni pomagalo in zadnja pripravljalna tekma pred SP se je končala z minimalnim porazom.

Slovenci se bodo z Dunaja podali na prizorišče SP v Budimpešto, kjer jih prvi nastop čaka v nedeljo, 22. aprila, ko bodo tekmeci Britanci.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike