Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.02.2018 17:37:25

Norvežani Slovencem ZAPRLI VRATA, kaj pa ostali? Znani četrtfinalni pari moškega olimpijskega turnirja

Reuters
Na moškem olimpijskem turnirju v hokeju na ledu v Pyeongchangu so znani vsi četrtfinalni pari. V sredo se bodo tako za polfinale merili Češka in ZDA, ekipa ruskih olimpijskih športnikov in Norveška, Kanada in Finska ter Švedska in Nemčija.

Veliko slovenskih ljubiteljev hokeja si je želelo preboj risov v četrtfinale, a jim je v kvalifikacijah za preboj med osmerico to preprečila Norveška. Ta je po podaljšku slovensko vrsto, ki je igrala brez Žige Jegliča (zaradi dopinškega prekrška je moral zapustiti igre), premagala z 2:1.

Med četrtfinaliste pa so se prebili hokejisti ZDA - Slovenija jih je v skupinskem delu premagala -, ki so zanesljivo s 5:1 odpravili še eno slovensko žrtev v skupinskem delu Slovaško. Američani so dvoboj v svoj prid odločili v zadnjih dveh tretjinah, junak tekme pa je bil Ryan Donato z dvema zadetkoma.


Pričakovano so se v četrtfinale prebili tudi Finci, ki so s 5:2 porazili domačo vrsto Južne Koreje. Ta jim je sicer za vrat dihala vse do 48. minute, ko so se Finci odlepili na 4:2 po zadetku Juusa Hietanena. Pred tem se je med strelce dvakrat vpisal Petri Kontiola.

Tako kot obračun med Norveško in Slovenijo je podaljšek odločil tudi tekmo med Švico in Nemčijo. Slednja je povedla v prvi tretjini z golom Lea Pföderla, Švicarji pa so izenačili po zaslugi Simona Moserja v uvodnih minutah drugega tretjine. Nemcem pa je veselje prinesel Yannic Seidenberg po 26 sekundah podaljška.

Četrtfinalne tekme bodo na sporedu v sredo, ob 4.10 se bo začela tekma Češka - ZDA, ob 8.40 Roš - Norveška, ob 13.10 pa Kanada - Finska in Švedska - Nemčija.

Značke: zoi 2018, hokej

Članki iz rubrike