Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.02.2018 10:45:51

Bertoncelj, Klavora in Kysselefova na uvodnem svetovnem pokalu leta 2018

Grega Wernig
Slovenski telovadci Sašo Bertoncelj, Rok Klavora in Tjaša Kysselef bodo od četrtka do nedelje tekmovali na prvem svetovnem pokalu v sezoni 2018 v avstralskem Melbournu. Vsi trije so si za cilj postavili preboj v finale, saj so čez zimo dobro trenirali in tekmo čakajo dobro pripravljeni.

Poleg Bertonclja, ki bo nastopil na konju z ročaji, Klavore, ki bo tekmoval na parterju, in Kysselefove, ki se bo predstavila na gredi, parterju in preskoku, so v Avstralijo odpotovali še selektor moške izbrane vrste Sebastijan Piletič ter Dejan Jovanović in Mojca Mavrič, ki bosta v Melbournu v vlogi sodnika.

Piletič je pred odhodom ocenil pripravljenost obeh reprezentantov ter začrtal rezultatske cilje: "Sašo in Rok sta dobro pripravljena. Še predobro za to obdobje. Cilj pri obeh je uvrstitev v finale. To ni vprašanje. Tekmovalcev je relativno malo. Brez finala lahko ostaneš, če narediš napako. Do medalje pa ne bo lahko priti, treba se bo boriti."

Bertoncelj se je s svojim trenerjem in selektorjem strinjal: "Res je, dobro sem pripravljen. Ni presenečenje, da sem v tako dobri formi. Dobro se počutim, seveda letom primerno. Treningi so šli dobro, sestavo sem otežil, nisem imel nobenih težav, nimam se kaj pritoževati. Ni samoumevno, da se bom uvrstil v finale, je pa to prvi cilj. V njem bodo zagotovo najboljši, tam bo treba pokazati vse, kar znam."

Bertoncelj se bo v kvalifikacijah predstavil s sestavo težavnosti 5,8, v finalu pa bo napadel s težjo vajo težavnosti 6,3. A se mora med najboljšo osmerico, ki bo dobila še drugo priložnost, najprej uvrstiti.


S pripravljenostjo je zadovoljen tudi Klavora, ki v zadnjih sezonah tako kot Bertoncelj redno zbira finalne uvrstitve in tudi mesta med najboljšimi tremi na tekmah svetovnega pokala.

"Počutim se lahkega, poskočnega. Pripravil sem vajo s težavnostjo 5,6. Ciljam na to, da naredim lepo vajo, izvedbo. S čisto vajo sem zmagal že jeseni v Cottbusu. Cilj je finale. To je prvi cilj, drugi je medalja. Če lepo naredim vajo, bom v finalu, tam pa je nova tekma, na kateri je vse mogoče," je razložil Klavora.

Največ dela bo imela Kysselefova, ki je prijavljena na treh orodjih. Največ zagotovo pričakuje od svojega paradnega preskoka, a kot sama pravi, je čez zimo dobro trenirala tudi na gredi in parterju, zato si želi finalnih nastopov na vseh treh orodjih.

"Na vseh treh orodjih stremim k finalu. Ne vem še, kakšna bo konkurenca. Z lepo vajo se lahko uvrstim v finale. Dobro sem trenirala in dobro sem pripravljena," je povedala Kysselefova in dodala, da se je z največjim veseljem odzvala na idejo, da gre na svetovni pokala v Melbournu, pa čeprav ženska reprezentanca Avstralije ni imela v načrtu.

Kvalifikacije bodo na sporedu v četrtek in petek, finali po orodjih pa v soboto in nedeljo.

Članki iz rubrike