mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.02.2018 13:42:06

Slovenski hokejisti zadovoljni s pogoji na olimpijskih igrah

HZS
Člani slovenske hokejske reprezentance na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji so danes opravili prvi trening. Po 75 minutah na ledu v osrednji dvorani hokejskega centra v Gangneungu so se strinjali, da so pogoji za delo na olimpijskih prizoriščih zelo kakovostni. Vzdušje v ekipi je na visoki ravni, prav tako so vsi zdravi.

Na treningu se je že od samega začetka čutila pozitivna energija, kar je dalo slutiti ne le, da so si fantje povrnili moči od naporne poti in časovne razlike, temveč da so se tudi že navzeli olimpijskega duha, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Tako napadalec Marcel Rodman kot kapetan Jan Muršak sta razmere označila za odlične. "Smo polni energije," je dejal Rodman, Muršak pa je dodal, da je ledena ploskev zelo dobra, dvorana pa svetla, kar njemu osebno zelo ugaja. Malo jim sicer še nagaja časovna razlika, vendar pa bodo do prvih tekem dobro pripravljeni.


Slovenske hokejiste prva tekma na zimskih olimpijskih igrah, ki so jih uradno odprli v petek, čaka v sredo, ko se bodo ob 13.10 po slovenskem času pomerili z Američani. V okviru svoje predtekmovalne skupine bodo nato v petek igrali z rusko ekipo, v soboto pa s slovaško.

Za ogrevanje pred olimpijskimi igrami so Slovenci v četrtek v Seulu odigrali prijateljsko tekmo z reprezentanco Južne Koreje. Zmagali so z 2:1, za Slovenijo pa sta zadela Boštjan Goličič in Anže Kuralt.

Za slovensko hokejsko ekipo je to drugi nastop na olimpijskih igrah, pred štirimi leti v Sočiju je zasedla sedmo mesto.

Značke: zoi 2018, hokej, slovenija

Članki iz rubrike