Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.02.2018 11:53:06

Pingvini pokvarili Fleuryjevo vrnitev

Reuters
Branilci naslova prvakov v ligi NHL Pittsburgh Penguins so v noči na sredo premagali novince v tekmovanju Vegas Golden Knights s 5:4. V svoje nekdanje mesto se je vrnil dolgoletni vratar pingvinov Marc-Andre Fleury, a moral zapustiti prizorišče sklonjene glave in s petimi goli v svoji mreži.

Že v tretji minuti prve tretjine so povedli gosti iz Las Vegasa, zadel je William Karlsson. V sedmi minuti druge tretjine je James Neal povišal na 2:0, nato pa so zaostanek začeli loviti branilci naslova. V zgolj sedmih minutah so domači povedli s 3:2, zadeli so Ryan Reaves, Ian Cole in Jake Guentzel.

Odločilna je bila zadnja tretjina, Jevgenij Malkin in Phil Kessel sta zadela v razmaku treh minut in s 5:3 pokvarila vrnitev na nekdaj domači led Fleuryju. Končni izid je v 13. minuti zadnjega dela postavil Jonathan Marchessault.

"Mislim, da je bila to zelo pomembna tekma, in s tem, ko se je na naš led vrnil Fleury, tudi polna čustev. Ko si enkrat na ledu, želiš zmagati in prepričan sem, da si je tudi sam to želel," je po tekmi dejal kapetan pingvinov Sidney Crosby.

Fleury je s pingvini osvojil tri Stanleyjeve pokale vključno z minulima dvema sezonama, v Pittsburgh pa se je vrnil prvič potem, ko ga je Vegas izbral na naboru minulo poletje. Tokrat je ustavil 33 strelov pred mrežo Vegasa.



"Tekma je bila tako zelo drugačna, definitivno čudna, a zapomnil si jo bom za zmeraj," pa je po tekmi dejal Fleury. Pittsburgh ga je kot prvega na naboru izbral leta 2003, potem je za pingvine odigral kar 13 sezon ter ob tem dosegel številne rekorde - v številu odigranih tekem, prebitih minut na ledu, številu zmag in tekmah brez prejetega gola. Pittsburgh je tokrat dobil že rekordno osmo zaporedno tekmo na domačem ledu.

Dve tekmi sta se končali po podaljšku, tako so Buffalo Sabres po dodatnem delu morali priznati premoč Anaheim Ducks s 4.3, Carolina Hurricanes pa so izgubili proti Philadelphia Flyers z 1:2. Kar na treh tekmah so z 2:3 izgubili domači, Columbus Blue Jackets proti Washington Capitals, Detroit Red Wings proti Boston Bruins in Chicago Blackhawks proti Calgary Flames.

Ottawa Senators so s 5:3 odpravili New Jersey Devils, Florida Panthers so bili s 3:1 boljši od Vancouver Canucks, z enakim izidom so Colorado Avalanche ugnali San Jose Sharks, Winnipeg Jets so Arizona Coyotes premagali s 4:3, St. Louis Blues pa so proti Minnesota Wild klonili z 2:6.

Moštvo slovenskega šampiona Anžeta Kopitarja, Los Angeles Kings, bo znova zaigralo drevi, ko bo v domačem Staples Centru gostilo ekipo Edmonton Oilers.

Izidi
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks              3:4 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers   1:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - New Jersey Devils         5:3
Florida Panthers - Vancouver Canucks        3:1
Winnipeg Jets - Arizona Coyotes             4:3
Colorado Avalanche - San Jose Sharks        3:1
Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights  5:4
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2:3
Detroit Red Wings - Boston Bruins           2:3
St. Louis Blues - Minnesota Wild            2:6
Chicago Blackhawks - Calgary Flames         2:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike