rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 03.11.2014 19:28:07

Risi začeli, peterica še na poti

Grega Wernig
Danes popoldne je Tivoli spet postal začasno prebivališče naše izbrane vrste, ki jo ta teden čakajo tri prijateljske tekme z Japonsko, Belorusijo in Avstrijo. Brez manjših zapletov tokrat ni šlo.

Preden so se naši najboljši oklepniki zbrali na hodnikih dvorane s Celovške 25, je moral selektor Matjaž Kopitar s prvotnega seznama prečrtati tri imena. Trojka – Miha Verlič, Klemen Pretnar (oba bolezen) in Rok Leber (zlom mezinca) – se je opravičila, namesto njih je bila vpoklicana rezervna trojka: Žiga Pešut, Gregor Koblar in Jakob Milovanović.

Šef slovenske klopi vseeno praktično do prve tekme ne bo imel na voljo vseh varovancev. Pet se jih bo moštvu zaradi klubskih obveznosti priključilo pozneje, pričakujejo jih v sredo.

"Švede" Aleša Kranjca, Davida Rodmana in Gašperja Krošlja jutri čaka prvenstvena tekma, enako je v ligi VHL s Sabahudinom Kovačevićem ter Robertom Saboličem, ki bo jutri s praško Sparto odigral prvo tekmo osmine finala lige prvakov.

OSVEŽITEV OSVOJENEGA

Spored turnirja EIHC

Četrtek, 6. november
Ob 16. uri: Avstrija – Belorusija
Ob 20. uri: Slovenija – Japonska
Petek, 7. november
Ob 16. uri: Japonska – Avstrija
Ob 20. uri: Slovenija – Belorusija
Sobota, 8. november
Ob 14.30: Belorusija – Japonska
Ob 18.30: Slovenija – Avstrija

Kopitar na prvem zboru ne bo odkrival tople vode. Pravi, da bo šlo predvsem za obnovitev vsega, kar se je dogajalo v zadnjem obdobju. "Mladi oziroma novi fantje radi hitro pozabijo kakšno stvar," je z nasmehom dejal šef stroke, ki kaj večjega zagona, ker gre za prvi zbor v sezoni, ne čuti. "Elana je vedno dovolj. Fantje vsi radi pridejo, to vemo. Gre za neke vrste dopust, seveda ne za pravega, temveč delovnega, da malo zamenjajo okolje. Mislim, da bo fino," je pred prvim treningom dobre volje razlagal Kopitar in še dodal: "Na vse skupaj pa moramo vseeno gledati pozitivno."

Zaradi odsotnosti zgoraj omenjene peterice na treningih s fanti ne bo mogel veliko delati na posameznih delih igre, za nekatere bolj sveže reprezentante pa je dejal, da bodo tokrat nastopili tudi v bolj odgovornih vlogah.

VSI SMO VESELI
Slovenski tekmeci Japonci, Belorusi, nazadnje pa še Avstrijci. Vse tri tekmice so stare znake Slovencev, z njimi se zadnja leta risi nenehno srečujejo, bodisi na svetovnih prvenstvih elitne skupine, na SP divizije I ali pa, kot v prejšnji sezoni, na olimpijskih igrah.
A hokejistov to ne moti; Blaž Gregorc meni, da so pač ekipe v tem kakovostnem razredu zelo izenačene in nenehno medsebojno tekmovanje, izpostavil je Avstrijo, ne jemlje mika novih izzivov. "Lepo je, da je ta premor, da si spočijemo glave od klubskih obveznosti. Vsi smo se veselili tega zbora, da se po dolgem času vidimo. Rezultat verjetno res ne bo v ospredju, na teh turnirjih nikoli nismo v polni postavi. A tisti, ki smo tukaj, se bomo morali dokazati," pravi Gregorc.

Nekaj misli je dodal še Marcel Rodman, ki bo verjetno na tem turnirju tudi kapetan Slovenije. Tomaža Razingarja zaradi neurejenega klubskega stanja tokrat ni zraven. "Treba je dati največ od sebe in pokazati obraz, kakršnega je imela ekipa nazadnje. To, da vsake toliko pride zraven kakšen mlad igralec, pa je samo dobro. To je tudi zanje priložnost, da se izkažejo," pa pravi eden naših najizkušenejših.  


SEZNAM ZA PRVI ZBOR 
Vratarji
Robert Kristan Pardubice (Češ)
Andrej Hočevar Epinal (Fra)
Gašper Krošelj Oskarsham (Šve)

Branilci
Blaž Gregorc Pardubice (Češ)
Mitja Robar Mlada Boleslav (Češ)
Aleš Kranjc Södertälje (Šve)
Miha Štebih Jihlava (Češ)
Matic Podlipnik Jihlava (Češ)
Sabahudin Kovačević Krasnodar (Rus)
Luka Vidmar Mlada Boleslav (Češ)
Jakob Milovanovič (brez kluba)

Napadalci
Jan Urbas Västerå (Šve)
Marcel Rodman Medveščak (Hrv)
Robert Sabolič Sparta Praga (Češ)
David Rodman Oskarsham (Šve)
Anže Kural Epinal (Fra)
Žiga Pance Bolzano (Ita)
Aleš Mušič Olimpija
Boštjan Goličič Gap (Fra)
Ken Ograjenšek Epinal (Fra)
Gal Koren Olimpija
Gregor Koblar Olimpija
Žiga Pešut Olimpija
Galerija

Članki iz rubrike