Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.03.2023 10:02:25

New Jersey poražen petič v šestih tekmah

Profimedia
V noči na soboto so v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrali tri dvoboje. Tretjeuvrščena ekipa vzhodne konference New Jersey Devils je na gostovanju pri Buffalo Sabres izgubila s 4:5. Hokejisti New Jerseyja so izgubili na peti od zadnjih šestih tekem. Na preostalih dvobojih sta slavili ekipi Columbus Blue Jackets in Colorado Avalanche.

Pri Buffalu se je z dvema goloma in podajo izkazal Alex Tuch. S tem so domači hokejisti prekinili niz štirih tekem brez zmage. Dylan Cozens in Jack Quinn sta dodala vsak po gol in podajo, JJ Peterka pa je prispeval dve podaji. Buffalo s 74 točkami zaseda 12. mesto na vzhodu, New Jersey kljub porazu pri 98 točkah ostaja tretji.

Z identičnim izidom, a po podaljšku so slavili tudi hokejisti Columbus Blue Jackets, ki so premagali New York Islanders. Za New York je bil dvakrat natančen Brock Nelson, ki je kljub porazu v boju za končnico na sedmem mestu povečal svojo prednost na tri točke pred Pittsburghom. Columbus je zdaj pri 23 zmagah oz. 53 točkah, a ostaja na zadnjem mestu vzhodne konference.



Tudi na tretji tekmi so slavili domačini. Colorado Avalanche je na domačem ledu s 3:1 ugnal zasedbo Arizona Coyotes. Tako Nathan MacKinnon kot Cale Makar sta dosegla po en gol in dve podaji. Dve podaji je dodal še Valeri Ničuškin.

Colorado je po porazu v prejšnjem krogu vpisal novo zmago, sedmo na zadnjih osmih tekmah. Na petem mestu vzhodne konference je z 90 točkami izenačen z Edmonton Oilers. Za vodilnim Vegasom zaostaja za šest točk. Los Angeles slovenskega asa Anžeta Kopitarja je drugi z 92 točkami.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike