Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.12.2022 10:51:14

Arizona presenetila New York Islanders

Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile ponoči na sporedu tri tekme. Malo presenečenje je pripravila predzadnja ekipa centralne skupine Arizona, ki je na domačem letu s 5:4 ugnala New York Islanders. Minnesota je s 4:1 premagala Chicago, St. Louis se je s 5:2 veselil na gostovanju v Calgaryju.

V Tempeju v Arizoni so hokejisti New Yorka v uvodu povedli z 2:0, Arizona pa je bila uspešna v lovu na zaostanek. V zadnji del sta ekipi odšli z neodločenim izidom 3:3. Clayton Keller in Nick Bjugstad pa sta v 49. in 50. minuti v vsega 14 sekundah poskrbela vodstvo gostiteljev s 5:3.

Anthony Beauvillier je New Yorku vrnil upanje 99 sekund pred koncem, a gostom ni uspelo poravnati izida. Že omenjeni Keller je dosegel tudi drugi gol za Arizono, Nick Schmaltz je dodal tri podaje, vratar Karel Vejmelka pa je zbral 30 obramb. Matthew Barzal je za New York dosegel gol in podajo.

V St. Paulu v Minnesoti je Mats Zuccarello za zmago s 4:1 dosegel kar tri gole ter asistiral pri zadetku Kirila Kaprizova, ki se je pred tem dvakrat vpisal med podajalce. Častni gol za Chicago je v 59. minuti dosegel Jonathan Toews.


V Calgaryju pa je dva gola za St. Louis dosegel Jordan Kyrou. Napet obračun sta 10 minut pred koncem rešila prav Kyrou in Brandon Saad, ki sta v 49. in 50. minuti v 61 sekundah zabila za 4:2 in 5:2.

Po gol in podajo sta pri zmagovalcih dosegla še Ivan Barbašev in Pavel Bučnevič, vratar Thomas Greiss pa je ubranil kar 41 strelov na svoj gol. Connor Mackey je dosegel oba gola za Calgary.

Anže Kopitar z Los Angeles Kings je bil prost, v noči na nedeljo pa ga v domači dvorani čaka kalifornijski derbi s San Jose Sharks.

Izidi:
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks   4:1
Calgary Flames - St. Louis Blues      2:5
Arizona Coyotes - New York Islanders  5:4
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike