pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 21.12.2021 18:27:42

ŠOKANTNO RAZKRITJE! "Po zadnji dirki sem dobival GROŽNJE S SMRTJO!"

Profimedia
Šokantni zapis voznika formule ena.

Puščavski vihar se še ni polegel. In se še nekaj časa ne bo. Bila je to ena tistih dirk, ki s(m)o ji nemudoma prilepili oznako kontroverzna in ki je dodobra polarizirala javno mnenje. Mnenja so, kot vedno v tovrstnih primerih, deljena. Z družbenimi omrežji, kjer se je nadaljeval oziroma kamor se je preselil obračun med privrženci Maxa Verstappna in Lewisa Hamiltona, je vse skupaj dobilo neko novo razsežnost.

Na udaru se je znašel tudi Kanadčan Nicholas Latifi. Naj spomnimo, voznik Williamsa je v enem izmed ovinkov razbil svoj dirkalnik in na progo je šest krogov pred koncem zapeljal varnostni avto, ki je v nadaljevanju tehtnico v tem (dvo)boju za naslov prvaka skupaj z odločitvami direktorja dirke nagnil na stran Nizozemca.

Latifi je v odprtem pismu, ki ga je v torek objavil na družbenih omrežjih, opozoril na neprijetna sporočila, ki jih je prejel po dirki, vendar pravi, da "zanj niso bila presenečenje". Povedal je tudi, da je po tekmi izbrisal Instagram in Twitter iz svojega telefona v pričakovanju, da bo deležen spletne zlorabe.

Latifi je zapisal: "Namerno sem se izogibal družbenim omrežjem, da bi pustil, da se stvari umirijo po dogodkih na zadnji dirki. Na svoje profile na družbenih omrežjih sem prejel na tisoče sporočil – javno in prek zasebnih sporočil. Večina me je podpirala, vendar je bilo veliko tudi sovraštva in zlorabe. Poskušal sem najti najboljši način za reševanje tega. Ali to ignoriram in nadaljujem? Ali pa se spoprimem s tem in se lotim večje težave, ki je na žalost realnost, ko uporabljate družbena omrežja? To ni neka narekovana izjava, ampak govorim iz srca v upanju, da bo to morda sprožilo nov pogovor o spletnem ustrahovanju in drastičnih posledicah, ki jih lahko ima na ljudi. Uporaba družbenih medijev kot kanala za napad na nekoga s sporočili sovraštva, zlorabe in groženj z nasiljem je šokantna - in nekaj, na kar želim opozoriti."



Latifi je sprejel, da kot "športna oseba, ki tekmuje na svetovnem prizorišču," pričakuje kritike, vendar je dejal, da so ga šokirali "ekstremni ton sovraštva, zlorabe in celo grožnje s smrtjo, ki sem jih prejel." Dodal je, da so bili tudi njegovi bližnji deležni zlorab na spletu in dejal, da tisti, ki pošiljajo taka sporočila, "niso pravi ljubitelji športa."

"Ljudje bodo vedno imeli svoje mnenje in to je v redu. Debela koža je obvezna oprema športnika, še posebej, če si nenehno pod drobnogledom. Toda številne pripombe, ki sem jih prejel prejšnji teden, so presegle mejo in šle v nekaj bolj ekstremnega. Skrbi me, kako bi se lahko kdo drug odzval, če bi bila ta enaka stopnja zlorabe kdaj usmerjena proti njemu. Nihče si ne bi smel dovoliti, da dejavnosti glasne manjšine narekujejo kdo ste. Dogodki v zadnjem tednu so me prepričali, kako pomembno je sodelovati, da preprečimo takšne stvari, in podpremo tiste, ki se znajdejo na tovrstnem udaru."

"Zavedam se, da je malo verjetno, da bom tiste, ki so tako ravnali do mene, prepričal, da spremenijo svoj način – in morda bodo to sporočilo celo poskušali uporabiti proti meni – vendar je prav, da opozorim na takšno vedenje in ne molčim. Vsem oboževalcem in ljudem, ki so stali za menoj v tej situaciji, bi se po drugi strani rad zahvalil. Videl ter prebral sem veliko vaših sporočil in zelo sem vam hvaležen zanje. Lepo je vedeti, da me tako veliko ljudi podpira."

Latifi je končal z besedami, da upa, da bo delitev njegovih misli "poudarila potrebo po ukrepanju," preden je dodal: "Bodite prijazni!"

Članki iz rubrike