Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.11.2021 20:18:47

Gaborik končal kariero

Reuters
Slovaški hokejist Marian Gaborik je končal kariero. V njej je bil med drugim tudi soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings, s katerimi je leta 2014 tudi osvojil svoj edini naslov prvaka severnoameriške lige NHL.

Devetintridesetletni trikratni udeleženec tekme zvezd v NHL je v sporočilu za javnost zapisal, da je bilo igranje od 18. leta starosti v najboljši ligi na svetu privilegij in čast.

"Potovanje je bilo nič manj kot spektakularno in neverjetno. Bilo je nekaj padcev, a sem se vedno pobral. Pri tem se moram zahvaliti družini, zastopniku, soigralcem in trenerjem," je na Twitterju zapisal Gaborik.

Ta je v NHL odigral 1035 tekem v 17 sezonah pri Minnesoti Wild, New York Rangers, Columbus Blue Jackets, Los Angeles Kings in Ottawi Senators. V Trenčinu rojeni levokrilni hokejist je v NHL zbral 407 golov in 408 podaj.



V NHL je vstopil kot tretji izbor na naboru 2000, kar je najvišje izbrani Slovak v zgodovini.

Trikrat je dosegel vsaj 40 golov v sezoni, sedemkrat pa vsaj 30 zadetkov. Najboljšo sezono je imel v 2009/10, ko je v dresu New York Rangers zbral po 42 golov in podaj.

Bil je tudi slovaški reprezentant, igral na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, s Slovaško pa je bil bronast na mladinskem SP 1999 v Winnipegu.

Značke: hokej, slovaška

Članki iz rubrike