mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

111KUHANCEK Njena.si

Kaj se dogaja? Ljudje obiskujejo Tilna, domov ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

STA
STA
0 04.11.2021 20:18:47

Gaborik končal kariero

Reuters
Slovaški hokejist Marian Gaborik je končal kariero. V njej je bil med drugim tudi soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings, s katerimi je leta 2014 tudi osvojil svoj edini naslov prvaka severnoameriške lige NHL.

Devetintridesetletni trikratni udeleženec tekme zvezd v NHL je v sporočilu za javnost zapisal, da je bilo igranje od 18. leta starosti v najboljši ligi na svetu privilegij in čast.

"Potovanje je bilo nič manj kot spektakularno in neverjetno. Bilo je nekaj padcev, a sem se vedno pobral. Pri tem se moram zahvaliti družini, zastopniku, soigralcem in trenerjem," je na Twitterju zapisal Gaborik.

Ta je v NHL odigral 1035 tekem v 17 sezonah pri Minnesoti Wild, New York Rangers, Columbus Blue Jackets, Los Angeles Kings in Ottawi Senators. V Trenčinu rojeni levokrilni hokejist je v NHL zbral 407 golov in 408 podaj.V NHL je vstopil kot tretji izbor na naboru 2000, kar je najvišje izbrani Slovak v zgodovini.

Trikrat je dosegel vsaj 40 golov v sezoni, sedemkrat pa vsaj 30 zadetkov. Najboljšo sezono je imel v 2009/10, ko je v dresu New York Rangers zbral po 42 golov in podaj.

Bil je tudi slovaški reprezentant, igral na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, s Slovaško pa je bil bronast na mladinskem SP 1999 v Winnipegu.

Značke: hokej, slovaška

Članki iz rubrike