Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 22.10.2021 10:14:42

Sij Acroni Jesenice v Amiensu začenjajo boje v celinskem pokalu: Za nagrado in primerjavo

alesfevzer.com
Po sezoni premora, ko zaradi koronavirusa mednarodno klubsko tekmovanje v celinskem pokalu ni potekalo, zdaj to znova poteka. Prva turnirja sta se že odigrala, za nas pa bo šele zdaj res postalo zanimivo, kajti v naslednjih treh dneh bomo v tej mednarodni konkurenci spremljali slovenske državne prvake z Jesenic.

Tekmovanje za celinski pokal, ki je drugokategorniško evropsko klubsko tekmovanje – najboljše je liga prvakov CHL –, so prvič izvedli v sezoni 1997/98. Dolgo je bilo to edino in tako izredno močno klubsko tekmovanje, v katerem so igrali tudi najboljši švicarski, finski, ruski, slovaški, beloruski, kazahstanski ... klubi, prvi naslov pa so osvojile slovaške Košice. Med prvaki so se v vseh naslednjih letih zvrstili tudi Ambri-Piotta, Jokerit, Zürich, Rouen, Bars Kazan, Lada Togliatti, pa trikratni prvak Yunost Minsk, Salzburg, Zvolen ... Nazadnje je naslov slavil danski SønderjyskE, ki se zdaj dokazuje v ligi prvakov CHL, zmagovalca celinskega pokala namreč praviloma liga CHL za nagrado povabi v svoje tekmovanje.

jesenice olimpija
Domen Jančič

Klub z Jesenic je devetkrat sodeloval v celinskem pokalu, prvič že v krsti sezoni 1997/98. Zdajšnji jeseniški klub je od tega zbral tri nastope, tokrat bo v tej konkurenci tekmoval četrtič. Nazadnje je Slovenijo zastopal v sezoni 2018/19, ko so na turnirju skupine B železarji zasedli drugo mesto. Takrat je v tretji krog napredoval italijanski Renon, turnir pa smo si zapomnili tudi po porazu čete Gabra Glaviča po podaljšku proti sicer »rusko obarvani« Crveni zvezdi.

jesenice olimpija
Domen Jančič

Tudi proti Klemnu Pretnarju
Vodilni kolektiv lige AHL se je na 14-urno pot v Francijo podal že v sredo zvečer, včeraj so se železarji že spoznali z dvorano v Amiensu, verjetno pa so se srečali tudi s slovenskim reprezentantom Klemnom Pretnarjem, ki to sezono drsa ravno v dresu Amiensa, trenutno šestouvrščene ekipe ligue magnus. V dvorani Le Coliseum se bodo ob gostiteljih naši prvaki pomerili še s starimi znanci iz Asiaga, ki so jih na edinem letošnjem obračunu v alpski ligi pred kratkim v Podmežakli premagali, četrti udeleženec prihaja iz Romunije. Čeprav romunskega hokeja ne moremo dati v isti koš s slovenskim, pa je glavni trener Sija Acronija Jesenic Nik Zupančič tudi glede kvalifikantov te skupine zelo previden. Pogled na postavo Brasova pove veliko, kajti Romuni bodo tudi v Franciji igrali okrepljeni s kar devetimi izkušenimi tujci. Po trije prihajajo iz Rusije in Kanade, dva iz Češke, eden iz ZDA, na turnirju skupine A je z desetimi točkami (5 + 5) izstopal češki napadalec Radim Valchar, Kanadčana Nick Huard in Brock Trotter sta zbrala po sedem točk.

sij acroni jesenice pance 21 af
alesfevzer.com

Nobena ekipa ne bo izstopala
"Nastop v celinskem pokalu je za naše hokejiste nagrada za uspeh v lanskem državnem prvenstvu. Seveda se bo dobro pomeriti, primerjati s klubi iz drugih držav, videli bomo, kje smo v tem pogledu. Turnir bo zelo izenačen. Asiago poznamo, Amiens in Brasov pa imata tudi celo kopico tujcev, nobena ekipa ne bo izstopala," je bil pred odhodom v deželo galskih petelinov prepričan Zupančič.
Veliko bo tako odvisno od dnevne forme in prilagajanja na igre tekmeca. V današnjem uvodu se bodo Gorenjci borili z Asiagom. "To ekipo kakopak najbolj poznamo, zvečer bomo spremljali predstavo drugih tekmecev in se nato na ta dva pripravili na podlagi v petek zvečer zbranih informacij," je še dejal strateg kluba z Ledarske 4.

Skupina C v Budimpešti
Sočasno s turnirjem skupine D bo v Budimpešti potekal turnir skupine C. Ob domačem Ferencvarosu se bodo za preboj v tretji krog borili še ukrajinski Sokil Kyiv, estonski Tartu in latvijski Olimp Riga.

SPORED TURNIRJA SKUPINE D
Danes ob 16. uri: Asiago (Ita) – Sij Acroni Jesenice (Slo); ob 20.15: Amiens (Fra) – Brasov (Rom)
Jutri ob 16 uri: Brasov – Asiago; ob 20.15: Amiens – Sij Acroni Jesenice
V nedeljo ob 14. uri: Sij Acroni Jesenice – Brasov; ob 18. uri: Asiago – Amiens
Izidi prvih turnirjev
Skupina A: Mladost (Hrv) – Brasov (Rom) 2:10, Barcelona (Špa) – Buz Beykoz (Tur) 6:2, Barcelona – Mladost 3:5,
Brasov – Buz Beykoz 13:0, Brasov – Barcelona 7:1, Buz Beykoz – Mladost 5:9; vrstni red: 1. Brasov 9 točk, 2. Mladost 6,
3. Barcelona 3, Buz Beykoz 0
Skupina B: Punks Vilniaus (Lit) – Valk 494 (Est) 3:8, Valk 494 – Akureyrar (Isl) 6:1, Akureyrar – Punks Vilniaus 6:12;
vrstni red: 1. Valk 494 6, 2. Punks Vilniaus 3, 3. Akureyrar 0 (srbska Crvena zvezda se turnirja skupine B ni udeležila)

Članki iz rubrike