Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.03.2021 08:57:57

Kopitar PIŠE ZGODOVINO!! Slovenski superzvezdnik postal TRETJI V ZGODOVINI po...

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so z 2:3 po podaljšku izgubili tekmo severnoameriške profesionalne hokejske lige proti St. Louis Blues. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je prispeval podajo, že svojo 638. za kralje, z njo se je na klubski lestvici izenačil s tretjim najboljšim podajalcem vseh časov Davom Taylorjem.

Pred njima sta Wayne Gretzky (672) in Marcel Dionne (757). Poleg 638 podaj je Hrušičan do zdaj za Los Angeles dosegel tudi 337 golov, na klubski lestvici je četrti tako po številu golov kot po številu skupnih točk.

Tokrat je na začetku zadnjega dela igre za gol podal Justinu Brownu, domači so takrat povedli, toda prednosti jim ni uspelo zadržati. V zadnji minuti, 44 sekund pred koncem, jim je veselje s svojim drugim golom na tekmi preprečil David Perron, nato pa je po minuti in pol podaljšek odločil Mike Hoffman.

Gostitelji, za katere je gol prispeval tudi Jeff Carter, so bili skozi vso tekmo boljši tekmec, imeli več priložnosti in strelov, to da na koncu so se morali zadovoljiti s točko, 23. v 22. tekmi sezone. Trenutno so na petem mestu skupine Honda West.

"Poraz na tak način je frustrirajoč. Prevladovali smo na ledu, igrali odlično, nato pa nam je ena napaka pokvarila vse. Upam, da smo se iz te lekcije kaj naučili," je po četrtem zaporednem porazu dejal Brown.



Chicago je končal niz šesti zaporednih zmag aktualnih prvakov, hokejistov Tampe. Premagal jih je po kazenskih streli, končni izid je bil s 4:3. Alex DeBrincat je dosegel svoj 100. in 101. gol v karieri, edini kazenski strel pa je izkoristil v Švici rojeni 21-letni Philipp Kurashev.

Poleg omenjenih je bil junak dvoboja tudi domači vratar Malcolm Subban, ki je ubranil 39 strelov iz igre in vse tri kazenske strele. Tampa je sicer vodila z 2:0, nato pa si v šesti minuti tretjega dela z golom Čeha Dominika Kubalika priborila podaljšek.

Boston je s tretjo zmago na osmih tekmah prekinil serijo štirih zaporednih zmag Washingtona. Na domačem ledu je zmagal s 5:1, predvsem po zaslugi druge tretjine, ki jo je dobil s 3:0. Brad Marchand je vknjižil dva gola in asistenco.

Z istim izidom je Minnesota v gosteh premagala Arizono, na preostalih dveh petkovih tekmah pa je prav tako kot v Los Angelesu odločil podaljšek, Vegas je ugnal San Jose, Colorado pa Anaheim.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike