Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.01.2021 08:55:27

Korpisalo paral živce napadu Chicaga

Reuters
Columbus Blue Jackets nadaljuje odlične predstave v severnoameriški hokejski ligi NHL.

Modri jopiči so položili na kolena tudi hokejiste Chicago Blackhawks in jim v njihovem United Centru prizadejali poraz z 2:1. Tudi po zaslugi odličnih obramb zanesljivega finskega vratarja Joonasa Korpisala, ki je z 31 obrambami onemogočil napad Chicaga.

Columbus je niz tekem, na katerih je osvojil vsaj točko, podaljšal na sedem. Danec Oliver Bjorkstrand je zadel prvi gol na tekmi za 1:0 v deveti minuti ob igralski premoči na ledu ter s podajo pomagal tudi pri drugem zadetku Columbusa v 24. minuti. Na 2:0 je povišal Eric Robinson. Častni zadetek za Chicago je vpisal Dylan Strome v 31. minuti.

"Korpisalo je bil naš najboljši igralec nocoj," je bil s predstavo Finca zadovoljen trener Columbusa John Tortorella, za katerim je 400. jubilejna tekma na klopi Columbusa. "Poznala se je že utrujenost. Za nami je veliko hokejskih ur, v 24 urah je to druga tekma, nismo bili tako sveži, kot bi si želeli, ampak Korpisalo je bil z lahkoto naš najboljši igralec."



Columbus je pred tem po kazenskih strelih s 3:2 odpravil ekipo Florida Panthers. Na tej tekmi je bil v vratih Elvis Merzlikins, ki je s 33 obrambami onemogočil Florido. "Dobro sem se počutil. Nisem igral včeraj, kar pomeni, da nisem imel težkih nog in utrujene glave, občutek je res dober," je dejal Korpisalo. Columbus je z 11 točkami na vrhu skupine Discover Central.

V ligi NHL pa še naprej odpadajo tekme zaradi novega koronavirusa. Po štirih okuženih v vrstah ekipe Vegas Golden Knights, treh trenerjih in enega igralca, so prestavili dve tekmi s San Jose Sharks. Zaradi okužb so zaprli vadbeni center Las Vegasa, potem ko so že v četrtek preložili tekmo s St. Blues. Vegas se na led ne bo vrnil pred domačo tekmo proti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja prihodnji petek.

V novi sezoni lige NHL so vsega skupaj zaradi novega koronavirusa odpovedali oziroma preložili devet tekem.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike