stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 18.01.2021 09:09:30

V 53. medsebojnem obračunu Crosby boljši od Ovečkina

Profimedia
V ligi NHL sta bila na sporedu le dva obračuna. V prvem je v nedeljo zvečer Pittsburgh po kazenskih strelih ugnal Washington v že 53. obračunu zvezdnikov Sidneyja Crosbyja in Aleksandra Ovečkina. Danes ponoči pa so na prvi tekmi v sezoni do prve zmage prišli Florida Panthers proti Chicago Blackhawks.

Chicago tudi po tretji tekmi še čaka na prve točke, potem ko je dva poraza doživel proti še drugemu moštvu s Floride, Tampa Bay Lightning. Tokrat so bili Blackhawks nemočni proti panterjem, ki so v zadnji tretjini po izenačenju na 2:2 zabili tri zaporedne zadetke.

V drugi tretjini je za 2:0 stotič v NHL zadel branilec Keith Yandle, ki je odigral že 867. zaporedno tekmo. Do rekorda Douga Jarvisa ga loči še 97 tekem.


Na nedeljski tekmi je v 53. ponovitvi obračuna dveh zvezdnikov Crosbyja in Ovečkina dvignjene glave led še 32. zapuščal prvi. Pittsburgh je prišel do prve letošnje zmage, Washington pa je vknjižil prvi poraz, a dosegel točko.

V rednem delu je za 2:1 prvi zadetek v sezoni dosegel Ovečkin, ki je vpisal še podajo pri zadetku Nicklasa Bäckströma za 3:2. Podaljšek je nato izsilil Marcus Petterson v 53. minuti. V petminutnem dodatku zadetkov ni bilo, pri kazenskih strelih pa je bil uspešen le Jake Guentzel za zmago pingvinov.

Na današnji dan Martina Luthra Kinga bo v NHL na sporedu deset dvobojev. Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings naslednjič na delu v noči s torka na sredo proti Colorado Avalanche.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike