Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.09.2020 09:04:08

Otočani po sedmi tekmi v finale vzhodne konference

Profimedia
Hokejisti New York Islanders so si na odločilni, sedmi tekmi polfinala vzhoda lige NHL proti Philadelphia Flyers z gladko zmago s 4:0 priigrali nastop v konferenčnem finalu. Otočani so se tako prvič po letu 1993 prebili do polfinala lige NHL, v katerem se bodo pomerili s Tampa Bay Lightning.

Do gladke zmage na odločilni tekmi; prejšnji dve tekmi so izgubili po podaljšku, so prišli zahvaljujoč rezervnemu vratarju Thomasu Greissu, ki je zaustavil 16 strelov in prvič v karieri ohranil svojo mrežo v končnici nedotaknjeno.

Brock Nelson je dosegel gol in podajo, branilec Scott Mayfield je zadel v uvodni tretjini, po enkrat sta se med strelce vpisala tudi Andy Greene in Anthony Beauvillier, ki je zadel v prazno mrežo.

"Nismo se izgubili, bolj pomembna tekma je bila, bolje smo igrali. Naš moto je, da vse delamo stoodstotno," je po pomembni zmagi dejal trener Barry Trotz, ki je pristal pri Newyorčanih, potem ko je leta 2018 popeljal Washington Capitals do Stanleyjevega pokala.



Letalcem je na odločilni tekmi zmanjkalo moči. Trener Alain Vigneault je sicer poskušal vse, zadnjih sedem minut tekme so hokejisti Philadelphie igrali celo brez vratarja Carterja Harta, da so imeli na ledu dodatnega napadalca, vendar ni pomagalo. Hart je sicer zbral 22 obramb.

V drugem polfinalu se bosta pomerili ekipi Dallas Stars in Vegas Golden Knights, ki sta v boju na štiri zmage prav tako obe potrebovali po sedem tekem za napredovanje v finale zahodne konference.

Prva tekma finala vzhoda Islanders - Lightning bo na sporedu v ponedeljek.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike