Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.09.2020 11:50:11

V končnici lige NHL tudi prva sedma

Profimedia
Hokejisti Colorado Avalanche so v polfinalu zahodne konference lige NHL izsilili odločilno sedmo tekmo.

Colorado je uprizoril sanjsko vrnitev, saj je zaostajal že z 1:3 v zmagah ter polfinalno serijo v boju na štiri zmage proti Dallas Stars poravnal na 3:3. Šesto tekmo je dobil s 4:1, ekipi pa bosta odigrali prvo sedmo tekmo v letošnji končnici.

Odlično delo je opravil tretji vratar Colorada Michael Hutchinson, ki je na tretji tekmi končnice v svoji karieri izničil napade Dallasa s 27 obrambami.


Dopustil je le prvi zadetek na tekmi. Za Dallas je za kratkotrajno vodstvo v 18. minuti poskrbel Miro Heiskanen, a je nato čuvaj mreže Colorada zaprl vrata. Nikita Zadorov, Cale Makar, Mikko Rantanen in Nathan MacKinnon so nato opravili preostanek dela s štirimi goli. Vratar Dallasa Anton Hudobin je tokrat ostal pri 20 obrambah.

colorado dallas 20 pm
Profimedia


Trener Dallasa Rick Bowness ni bil najbolj zadovoljen: "Sami smo se spravili v ta položaj. Zdaj je, kar je. Čaka nas še sedma tekma. In s tem se bomo morali spoprijeti."

Colorado je napredoval v konferenčni polfinale, potem ko je s kar 4:1 v zmagah izločil Arizona Coyotes. V polfinalu so hokejisti Colorada za Dallasom zaostajali že z 1:3 v zmagah, a so nadoknadili zaostanek ter si priborili boj za vstopnico v konferenčni finale. 


"Hutch je naš fant. Je zelo preprost fant, za katerega ni težko navijati. Upajmo, da bo tako dobro branil tudi na sedmi tekmi," je dejal trener plazu Jared Bednar.

Boljši iz tega obračuna se bo v konferenčnem finalu udaril z ekipo Vegas Golden Knights ali Vancouver Canucks. Vegas vodi s 3:2 v zmagah.

V kanadskem mehurčku v Torontu je že znan prvi konferenčni finalist. Tampa Bay Lightning je v polfinalu vzhodne konference izločila lanske podprvake Boston Bruins s 4:1 v zmagah. V drugem obračunu New York Islanders vodijo s 3:2 v zmagah proti Philadelphia Flyers.

Značke: hokej, nhl, končnica

Članki iz rubrike