Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 09.08.2020 13:39:26

SIJAJNO! Timu Gajserju po petih mesecih premora uspelo TOLE!

albatros
Slovenski zvezdnik Tim Gajser (Honda) je bil najhitrejši v prvi vožnji velike nagrade Latvije za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP.

Gajser je uvodni del opravil na čelu, a ga je kmalu nato prehitel Nizozemec Glenn Coldenhoff. Ta si je privozil 1,5 sekunde prednosti. Ostali so bili že po nekaj krogih več kot pet sekund za vodilnima, po sedmih že več kot sedem. Nato je na čelo znova prišel Gajser in si po desetih krogih priboril že 2,7 sekunde prednosti.


Dva kroga pozneje je Coldenhoff zaostajal že več kot pet sekund. Gajser je na koncu lahko tudi nekoliko popustil, po 17 krogih je v cilj 1,9 sekunde za njim prišel Coldenhoff, tretji je bil Francoz Romain Febvre (+4,8), četrti pa Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM, +5,9), ki pred Gajserjem vodi v prvenstvu.

V MX2 je bil v prvem nastopu najboljši Francoz Tom Vialle, ki prepričljivo vodi v prvenstvu tega razreda, Pancar je za njim zaostal minuto in 59,007 sekunde.

Z današnjo VN Latvije se po petih mesecih premora zaradi pandemije novega koronavirusa nadaljuje SP v motokrosu, kjer Gajser lovi svoj tretji naslov.

V letošnji sezoni so odpeljali le marčevski preizkušnji v Matterley Basinu in Valkenswaardu. Na obeh je 23-letni Gajser osvojil drugo mesto, zaostal je le za Herlingsom, ki je imel pred nastopom v Kegumsu v SP devet točk prednosti.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike