stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 17.02.2020 09:08:16

Boston z zmago ostaja na vrhu lige NHL

Reuters
Boston Bruins so s tretjo zaporedno zmago, tokrat v gosteh proti moštvu New York Rangers s 3:1, povečali prednost na vrhu lestvice v severnoameriški hokejski ligi NHL. Do zmag sta prišla tudi Pittsburgh Penguins in Edmonton Oilers, pri katerih še naprej blesti najboljši strelec lige Nemec Leon Draisaitl.

Kosmatinci iz Bostona imajo po 60 tekmah na prvem mestu vzhodne konference po novi zmagi, za katero so zadeli Charles McAvoy, Charlie Coyle in Patrice Bergeron, zdaj 86 točk, tri več od druge Tampe, ki ima odigrano tekmo manj.

Zmage se je v boju za vrh v metropolitanski skupini veselil tudi Pittsburgh, ki ni imel pretežkega dela z najslabšim moštvom lige Detroitom. Pingvini so slavili s 5:1, čeprav so že v šesti minuti zaostajali z 0:1. Zaostanek za Washingtonom pa zdaj znaša le še točko.

Več dela je imel ob gostujoči zmagi Edmonton. Ob odsotnosti poškodovanega prvega zvezdnika ekipe ter kapetana Connorja McDavida z odlično formo nadaljuje prvi strelec lige Leon Draisaitl. Ob zmagi s 4:3 po podaljšku proti Carolini je prispeval gol in dve podaji. V dodatnem času je podal za gol Josha Archibalda, po vsega 59 odigranih tekmah pa ima Nemec na svojem računu že 95 točk (34 golov, 61 podaj).



Med preostalimi moštvi še naprej po principu toplo-hladno igra zvezdniški Toronto. Javorovi listi se borijo za nastop v končnici, v boju za eno od osmih mest pa so si otežili življenje s porazom proti Buffalu z 2:5.

Zmage s 5:1 se je v gosteh veselil Anaheim proti Vancouvru, po podaljšku pa je do domače zmage s 4:3 proti Dallasu prišla Ottawa. Po kazenskih strelih je s 4:3 proti Columbusu slavilo moštvo New Jersey Devils in s tem modrim jopičem prizadejalo še peti zaporedni poraz.

Hokejisti Los Angeles Kings, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, bodo naslednjo tekmo odigrali v noči iz torka na sredo proti Winnipegu v gosteh.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike