Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 11.01.2020 09:50:54

McCann odločil podaljšek v Coloradu

Profimedia
Ponoči so bili v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu trije obračuni. Hokejisti Pittsburgh Penguins so do zmage s 4:3 pri Colorado Avalanche prišli po podaljšku, ki ga je v četrti minuti odločil Jared McCann. Carolina Huricanes so doma s 3:0 premagali Arizono Coyotes, ekipa Detroit Red Wings pa po kazenskih strelih s 3:2 Ottawo Senators.

Colorado je vodil z 1:0 in 2:1, potem pa so gostje najprej v 42. minuti izenačili preko Bryana Rusta, v 56. pa povedli s 3:2, ko je zadel Evgenij Malkin. Domači se niso predali in pol minute pred koncem rednega dela je podaljšek izsilil Matt Calvert, vseeno pa so bili na koncu po zadetku McCanna bolj veseli gostje, ki ostajajo četrto moštvo lige in tretje vzhodne konference.

Še bolj se je za zmago morala potruditi zadnja ekipa lige NHL, Detroit. Ta si je zmago nad Ottawo, ki je dve mesti višje kot Detroit, zagotovila šele po izvajanju kazenskih strelih, pri katerih je bil kot edini natančen Dylan Larkin. Detroit je sicer v 26. minuti po golu Larkina vodil z 2:0. Gostje so le dvajset sekund zatem izid znižali na 1:2, zadel je Brady Tkachuk, v 31. minuti pa je izid rednega dela 2:2 postavil Colin White.



"Nisem najboljši izvajalec kazenskih strelov, ampak naš trener vratarjev Jeff Salajko mi je svetoval, kako naj streljam, poslušal sem ga in zadel," je po koncu dejal Larkin.

Carolina, ki bo v noči na nedeljo gostila slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja in njegov Los Angeles Kings, pa je gladko s 3:0 premagala Arizono. Za domače so zadeli Warren Foegele, Lucas Wallmark in Martin Necas.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike